fredag 10. november 2017

Har jeg diabetes type 1

Diabetes type også kalt insulinavhengig diabetes, oppstår i alle. Utviklingen av nye hjelpemidler og medisiner har gitt personer med diabetes en lettere . Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1.

Stadig flere mennesker får diagnosene diabetes type og 2. Man har spekulert i om miljøfaktorene kan være knyttet til livsstil, drikkevann, . Diabetes type er den vanligste formen for diabetes, og de siste årene. Hvis du har diabetes, har du en tendens til å få for høyt blodsukker.

Når legene sier blodsukker, mener de glukose som også kalles . Diabetes type kan oppstå i alle aldre, men utvikler seg som regel i barne- og ungdomsårene. Type 1-diabetes debuterer som regel akutt, selv om sykdomsutviklingen kan ha tatt lang. Før diagnosen er stilt har pasienten nedsatt allmenntilstan er tørst, . Diabetes type kommer ofte helt uten forvarsel.


Har du et barn som har fått sykdommen, vil det kunne oppleves som urettferdig, meningsløst og uforståelig. Rundt 30nordmenn har diabetes type 2. Norge som har type 1-diabetes, og hvert år diagnostiseres det rundt 6nye. Alle med type 1-diabetes vil trenge behandling med insulin.

Ved nyoppdaget diabetes vil man som regel bli lagt inn på sykehus, og legen der vil. Bare prosent av kvinner som har hatt svangerskapsdiabetes får riktig oppfølging etter . Diabetes mellitus - i dagligtale bare diabetes - vil si at man har forhøyet mengde av sukker (glukose) i blodet. Type diabetes kalles også for insulinkrevende diabetes eller ungdomsdiabetes. Kroppens celler har bruk for insulin blant annet for å . De fleste har type 2- eller aldersdiabetes, mens om lag 0har type 1- eller insulinkrevende diabetes.


Nå bor hun i Lillehammer hvor hun fullførte en bachelor i pedagogikk i fjor . Linda har hatt diabetes type siden 1991. Hun har to utdannelser innen helsevesenet; hjelpepleier og apotektekniker. Gå til Diabetes type - Vanlige symptomer er sterk tørste, hyppig vannlating, og vekttap (type diabetes) uten opplagt grunn. De som har en nær slektning med diabetes type får oftere diabetes type 1. Helsedirektoratet anbefaler at magre meieriprodukter er en del av det daglige kostholdet, også for dem med diabetes type og 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg