onsdag 29. november 2017

Influensavirus a

Influensa gir feber og smerter i hele kroppen, og i tillegg luftveissymptomer. Vanligvis blir mellom fem og ti prosent av befolkningen syke i løpet . Influensa er en svært smittsom virusinfeksjon som gir feber og smerter i hele kroppen, og i tillegg luftveissymptomer.

Antistoffpåvisning med tanke på Influensa virus A og B utføres ikke lenger. PCR-undersøkelse (se over) har bedre sensitivitet og spesifisitet og anbefales derfor. Influensa er en sykdom forårsaket av et virus som tilhører familien orthomyxoviridae. Viruset er et negativt 'sensed' RNA-virus, noe som betyr at viruset må .

Influensa A-virus deles in i subtyper på grunnlag av to overflateproteiner (hemagglutinin og neuraminidase). Det finnes varianter av hemagglutinin (H- H16) . Obs: Ved mistanke om infeksjon med fugleinfluensa eller infeksjon med . Influensa er en virussykdom som er mest aktiv om vinteren. Sykdommen varer normalt i 3-dager, men man er ofte slapp og trøtt i 2-uker etterpå. Symptomer på influensa er høy feber, frysninger, muskelsmerter, hodepine, slapphet, sår hals, tett nese og tørrhoste.


Det finnes produkter som kan lindre en del . Svineinfluensa er en åndedrettssykdom forårsaket av en stamme av influensa type A-viruset kjent som H1N1. H1Ner den samme stammen som forårsaker . I begynnelsen av april 20ble det fra Kina meldt om tre tilfeller av influensavirus A(H7N9). Prøvemateriale: Sekret fra nasofarynks eller hals tatt med pensel egnet for PCR. Nasofarynksaspirat, ekspektorat, BAL eller indusert sputum på sterilt glass.


Informasjon fra Mattilsynet: Det er påvist fugleinfluensa også på Åland i Finland. Fra før er denne fuglesykdommen påvist i Russlan Danmark . Settes opp i panel sammen med: Coronavirus RS-virus. Influensa er en infeksjon forårsaket av influensavirus type A eller type B. Sykdommen opptrer i epidemier om vinteren. Influensavirus A og B er betydelige humane patogener som tilhører slekten Orthomyxovirus (1).


Influensavirus A har enkeltstrenget RNA med 8 . Influensa gir feber og smerter i hele kroppen. Vanligvis får mellom fem og ti prosent av befolkningen influensa i løpet av en vintersesong. Influensa er en betennelse i luftveiene forårsaket av influensa-virus.


Influensavirus, Myxovirus influenzae, luftveisvirus som tilhører familien Orthomyxoviridae, og som forårsaker influensa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg