mandag 27. november 2017

Influensa type b

To typer av influensavirus, type A og B, er årsak til disse epidemiene. Influensavirus type A deles videre inn i . Hvert år er det som oftest en eller to undertyper av influensa A og en undertype av influensa B i omløp, og influensavaksinen inneholder derfor .

For dager siden - Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og sesonginfluensa. Influensa skyldes et virus og kan derfor ikke behandles med antibiotika. Influensa type A og B kan behandles med medikamentet Tamiflu eller medikamentet . Influensa er en infeksjon forårsaket av influensavirus type A eller type B.

Sykdommen opptrer i epidemier om vinteren. De vanligste influensatypene som gir epidemier, er type A og B. Nye varianter av type A og type B kommer hvert år. Ofte sirkulerer to typer A-influensa og én type B, forklarer Allan Randrup Thomsen. Det er grunnen til at hvert års influensavaksine innholder beskyttelse mot . Personer med influensa vil blant annet oppleve ømme ledd og muskler,. Type B: En type B influensa gir samme symptomer som en type A virus, men de er ikke . Influensa B-virus finnes også hovedsakelig hos mennesker, selv om et og annet.


Høsten 20og vinteren 20kom en ny type influensa kalt Svineinfluensa.

Akutt infeksjon med influensavirus type A, B eller C. Influensa A deles i subtyper på basis av overflateproteinene hemagglutinin (H1–H16) og neuraminidase .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg