torsdag 16. november 2017

Hjernehinnebetennelse nyfødt

Nyfødte som får hjernehinnebetennelse av GBS-infeksjon vil kunne få varige nerveskader. De kan få problemer både med hørsel, syn eller krampeanfall. Follow-up data på spedbarn viste at GBS hjernehinnebetennelse .

Sykdommen kunne ført til hjernehinnebetennelse, eller enda verre – død. Hun forteller at hun har hørt om flere som har mistet barna sine under . Hjernehinnebetennelse (meningitt) er infeksjon av hinnene rundt hjernen og ryggmargen, samr cerebrospinalvæsken. En fryktet sykdom blant barn er smittsom hjernehinnebetennelse.

Den ene er det i dag vaksine mot, så den er nærmest utryddet her i Norge. I en kuvøse på en intensivavdeling for nyfødte ligger en liten baby og kjemper. En nyfødt Med Meningitt Hjernehinnebetennelse er en betennelse i hjernehinnene, membraner som omgir og beskytter hjernen og ryggmargen. Mange nyfødte, spesielt de som fødes ved keisersnitt, kan de første timene og.


Hjernehinnebetennelse er en svært alvorlig tilstan i mange tilfeller dødelig. Det haster å komme i gang med behandling.

En venninne som i utgangspunktet er engstelig for mange ting fikk et barn i Juli. Da kan de få hjernehinnebetennelse og stor skader. For nyfødte kan bakterien Gruppe B-Streptokokker (GBS) være livstruende, men den er . I dag skal alle nyfødte barn få tilbud om å bli hørselstestet i nyfødtperioden.


GBS kan være dødelig for en nyfødt hvis det skjer noe under fødselen eller levering som gjør at bakteriene til å invadere mors blodbanen og passerer direkte til . Trym ble flyttet over på nyfødt intensiv og lagt på akuttrommet der. Late-on-set-meningitt,- hjernehinnebetennelse som typisk oppstår dager etter . Barn yngre enn til måneder kalles sykdommen neonatal hjernehinnebetennelse. En nyfødt antas å ha hjernehinnebetennelse bør tas med . Hjernehinnebetennelse er utvilsomt en av de mest alarmerende, spesielt i tilfelle av barnesykdommene.


Men, hva er egentlig denne sykdommen, og hva er den . Akutt bakteriell meningitt, hjernehinnebetennelse, er anatomisk definert en infeksjon i hjernens bindevevshinner pia mater, årehinnen eller arachnoidea, . S aureus eller Listeria må behandles lenger enn dette. Nyfødte og pasienter med tilgrunnliggende tilstander må ofte ha behandling lenger. Den viktigste smitteveien for nyfødte er direkte kontaktsmitte med fødselsveiene. Av de gravide som er bærer av GBS under fødselen, vil ca .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg