fredag 17. november 2017

Legemiddelutslett

Legemiddelutslett, uønskede reaksjoner i huden fremkalt av legemidler. Forekomsten av legemiddelutslett er usikker da rapporteringen er . Makulopapuølst utslett: Legemiddelutslett dekker vanligvis et større hudområde og ses som røde ”prikker” og kuler (Makulopapuløst) i huden på armene, bena .

Legemiddelutslett er vanligere hos kvinner enn hos menn, og med stigende alder er faren for reaksjoner økende jo flere medikamenter som . Omtrent 10-prosent av pasienter på sykehus, og 1-prosent av pasienter i allmennpraksis opplever bivirkninger ved medikamentell behandling. Medikamentreaksjoner kan føre til en rekke utslettsvarianter, og vil derfor være en differensialdiagnose ved en rekke hudforandringer. Hudblødninger, anemi og svekket immunforsvar.

Kutane bivirkninger av legemidler kan deles inn i akutte reaksjoner og reaksjoner etter lang tids bruk. En gang mistet jeg en pasient pga Steven . Utslett kan vise seg på ulike måter men det vanligste er i form av små røde prikker. Han minner om at legemiddelutslett ikke nødvendigvis trenger å utløses av soling, så derfor kan det være lurt å gå til lege for å få en vurdering . Legemiddelutslett oppstår oftest innen 1–ukers.


Find out more about s, like comments, which Stumblers liked it, how many Stumbles it got, who added it and what related content is in . Allergiske legemiddelutslett kan gi alle mulige forskjellige utslettsvarianter. Hos enkelte fører kombinasjonen av legemiddelbruk og soling til en .

Symptomer på legemiddelutslett inkluderer elveblest, små humper, peeling og rødhet. Utslettet kan oppleves i forbindelse med rennende øyne eller rennende . Når man får legemiddelutslett fra noe man har tatt inn, er ofte utslettet mest konsentrert på kroppen. Ved mistanke, er det lurt å stoppe tablettene .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg