tirsdag 28. november 2017

Hva er diabetes

Diabetes type diabetes type MODY, LADA og svangerskapsdiabetes er i virkeligheten forskjellige sykdommer. Men felles har de at blodsukkeret svinger og . Diabetes type er den vanligste formen for diabetes, og de siste årene har vi sett en eksplosiv utvikling i antall tilfeller.

Diabetes mellitus - eller bare diabetes - er en gruppe kroniske. For å forstå disse to begrepene må en først vite hva insulin er, og hvorfor dette . Diabetes, egentlig diabetes mellitus, tidligere kalt sukkersyke, er en generell stoffskiftesykdom. Hva den arvelige defekten består i, er ukjent.

Diabetes er en kronisk tilstand der kroppen ikke klarer å holde blodsukkeret nede på normalt nivå. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer, men både . Ved type diabetes produseres insulin, men insulinet virker ikke som det skal, og. Fortsatt vet man ikke hva som forårsaker sykdommen.


Diabetes (sukkersyke) er en sykdom hvor blodets innhold av sukker (glukose) er økt. Ordet diabetes kommer fra gammelgresk διαβαίνειν diabainein, å gå gjennom, via. Type diabetes mellitus , som skyldes at det ikke produseres insulin i . Fagstoff: Det er to hovedtyper av diabetes mellitus: type 1-diabetes og type 2-diabetes.


MÅLING: Å måle blodsukkeret er en del av hverdagen til en diabetiker.

Helsefagarbeider Charlotte måler blodsukkeret på en pasient. Diabetes type heter diabetes mellitus type på det medisinske fagspråket. DM-II) Sykdommen blir også benevnt som ikke-insulinkrevende . Mange har diabetes type uten å vite om det; Symptomer på diabetes type 2; Gode råd ved . Philip har fått diabetes type og det betyr at bukspyttkjertelen hans ikke produserer insulin.


Insulin er viktig for å regulere blodsukkernivået, . Rundt 0nordmenn har type diabetes, også kalt insulinavhengig diabetes. Denne type diabetes oppstår i alle aldersgrupper, men er mest vanlig hos barn . Diabetes mellitus type (insulinavhengig diabetes) skyldes mangel på insulin, et hormon som er nødvendig for reguleringen av. Har du svingende høyt- eller lavt blodsukker?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg