tirsdag 7. november 2017

Meslinger gravid

Meslinger i graviditeten kan ha spesiell skadelig effekt på både mor og barn. Den gravide har økt risiko for komplikasjoner som f. Meslinger er en av de mest smittsomme sykdommer vi kjenner og er.

Også personer med redusert immunforsvar og gravide er særlig utsatt. Meslinger er en virussykdom som er spesielt smittefarlige. Meslinger under graviditeten kan medføre infeksjon av fosteret og i verste fall til dets død.


Meslinger er en barnesykdom, som skyldes en infeksjon med morbilli-virus.

Hvis en gravid kvinne får meslinger, kan barnet bli smittet, og kvinnen kan . Meslinger (morbilli) gir sykdomstegn som forkjølelsesplager, øyebetennelse og utslett. Vaksine mot meslinger inngår i det offentlige . Onsdag døde en måneder gammel gutt av meslinger i Berlin. Gravide: Meslinger hos gravide kan være spesielt skadelig for mor og barn. Meslinger, akutt virusinfeksjon som er ledsaget av et karakteristisk utslett. Også gravide som blir utsatt for smitte, og som ikke er vaksinerte . Gravide skal ikke ha levende vaksiner (BCG, gulfeber, meslinger, røde hunder, levende poliovaksine og levende tyfoidvaksine).


Meslinger skyldes meslingevirus, og er den alvorligste barnesykdommen.

Det er større risiko for å få meslinger ved reising. Skulle du likevel være så uheldig å få meslinger i hus må du holde barnet hjemme. Spedbarnsboken og Fødselsboken som deles ut gratis til alle gravide og . Kombinasjons meslinger og er gravid bør du prøve å unngå. Dessverre er tegn på en infeksjon med meslinger i de tidlige stadiene av denne . Sannsynligvis er du ikke gravi men for et sikkert svar må du ta en svangerskapstest.


Meslinger skyldes virus og har vårt vår alvorligste barnesykdom. MMR står for meslinger (measles), kusma (mumps) og røde hunder (rubella). Røde hunder er mest skadelig for gravide fordi det kan føre til spontanabort eller . Det er også en sjanse for at babyer født av kvinner som har hatt meslinger mens gravide kan ha en lavere enn gjennomsnittlig fødselsvekt og kanskje lider av . Er det farlig å få meslinger når man er gravid. Meslinger dreper over en million barn i U-land hvert år, og det er en sykdom vi kunne ha utryddet om.


Jeg har funnet ut at jeg er gravid i uke 7. Meslinger er, i motsetning til vannkopper, regnet som en farlig barnesykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg