onsdag 8. november 2017

Kostholdssirkelen

Fagstoff: Kostsirkelen er et hjelpemiddel i kostplanleggingen. Matvarene er inndelt i fem grupper i sirkelen, og størrelsen på feltene viser hva vi . Kostsirkelen er et begrep og en figur vi bruker for å få et bilde av hva slags mat og hilke forhold det skal være mellom maten vi får i oss i løpet .

Kostholdssirkelen kan være et godt hjelpemiddel, som viser hvilke matvarer det er bra å spise mye av, og hvilke det kan være greit å spise litt mindre av. Brosjyre (norsk og engelsk); Plakater med Helsedirektoratets kostrå én med kostsirkel og én uten. Kroppen trenger drivstoff (energi) for å vokse og fungere.


Energivende næringsstoffer er i hovedsak karbohydrater og fett.

Kostsirkelen er et nyttig verktøy for å få oversikt over omtrent hvor mye du trenger av hver matvaregruppe, og en flott grafisk fremstilling. Opplever du ofte at du blir trøtt, slapp, tåkete og tung i kroppen etter at du har spist? Føler du deg ofte svimmel, tafatt, deprimert og generelt i . Kostholdssirkelen er en sirkel med de vanligste matvarene som består av seks soner. Helsedirektoratet anbefaler et variert kosthold med mye grønnsaker, frukt og. Nøkkelhullsmerket er et enkelt redskap for lærere som vil gi barna kunnskap om sunn mat.


Det er utviklet et undervisningsopplegg knyttet til . Kostholdssirkelen Tallerkenmodellen Tips Ingen er like! Noe det ikke ville ha gjort om man hadde slanket seg på normalt vis, å spise mer fisk, kjøtt, grønnsaker, ja, litt av hvert av hva kostholdssirkelen .

Selve nøkkelhullet er en kombinasjon av de to kjente kostholdssymbolene: Kostholdspyramiden og Kostholdssirkelen. Har vært medlem noen uker og synes det er litt vanskelig å få rette farger på kostholdssirkelen om jeg selv setter sammen dagens mat. Dette er kostholdssirkelen, den er delt i seks matgrupper. Hvor store gruppene er avhenger av hvor mye det er anbefalt å spise. Noen andre professorer som også deltok i debatten viste til forskning i utlandet som sa at ikke all maten i kostholdssirkelen var så sunn å få i seg i for store . For mange nordmenn er grovt brød en selvfølgelig del av hverdagen.


Det er bra fordi grove kornprodukter er sunnere enn fine kornprodukter. Folkeopplysningen og programleder Andreas Wahl er tilbake. Folkeopplysningen sjekker fenomenet supermat, og Andreas undersøker .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg