fredag 24. november 2017

Tretthet og slapphet

Nesten alle sliter vi med å være overtrøtt eller overarbeidet fra tid til tid. Slike episoder med forbigående tretthet har vanligvis en påviselig grunn . Slapphet og tretthet kan skyldes mange forhold.

Hvis det varer mer enn to uker, bør man gå til lege og . Hva bør egentlig sjekkes hos legen om du kommer for tretthet og slapphet? Det finnes ofte en løsning og det viser seg at pasienten i mange . Jeg har siden 20gått jevnlig til lege for blodprøver i forbindelse med uspesifiserte plager som tretthet, konsentrasjonsvansker, hodepine og .

Det å føle seg trett og sliten kan være tegn på det meste, egentlig. Av og til er tretthet og slapphet de dominerende symptomer uten andre ledetråder til sykdom. Hvordan pasienten utredes vil avhenge av kjønn, alder, anamnese . Nav er bekymret over at stadig flere langtidssykemeldte har diagnosen tretthet og slapphet. Leder i Norsk forening for allmennmedisin . Fysiske sykdommer er likevel relativt sjeldne årsaker til tretthet. Bare hos - av pasienter som er plaget med langvarig tretthet vil legene finne en fysisk . Dette er kontaktårsaken i 5- av alle konsultasjonene i fastlegepraksis i Norge.


Tretthet kan skyldes mange forskjellige sykdommer og bør vurderes sammen med øvrige symptomer for å avdekke den pågjeldende sykdom.

Slike episoder med forbigående tretthet har. Langvarig tretthet er en opplevelse av vedvarende tretthet i minst en måne mens kronisk tretthet er en . Sliten, utmattet, stor trøtthet, føler seg ikke uthvilt om morgenen,. Utmattelse (også kalt slitenhet, apati, energiløshet, debilitet, uvelhet og tretthet og slapphet) er en bevissthetstilstand. Begrepet betegner en rekke plager, alt fra . Men du trenger ikke ha det vondt for alltid.


Eg kan hjelpe deg å redusere smertene, og kanskje bli kvitt dem helt. Slapphet og tretthet er de vanligste symptomene. Disse pustepausene forstyrrer den normale søvnen og gir plager også på dagtid i form av trøtthet, hodepine og slapphet.


Diagnosen tretthet og slapphet som begrunnelse for sykmelding har økt med hele prosent på tolv år. Det er en utfordring for alle parter at .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg