torsdag 21. desember 2017

Hepatitt a og b vaksine

Gå til Hepatitt A+B-vaksine - Antigeninnholdet i en dose hepatitt A+B-vaksine tilsvarer ½ dose hepatitt A-vaksine og dose hepatitt . Hepatitt B-vaksine inngår i barnevaksinasjonsprogrammet forbarn med foreldre fra land med høy forekomst av sykdommen. DOBBEL: Twinrix gir effektiv beskyttelse mot både hepatitt A og B.

Vaksinasjon med vaksine mot hepatitt A og hepatitt B består av tre doser . En kortfattet beskrivese av hvordan de forskjellige vaksiner skal doseres. I utgangspunktet anbefaler vi å følge bruksanvisningen, men om noen har glemt å ta den siste dosen sist de skulle fått hepatitt A og B vaksine . Hepatitt B er en svært vanlig virussykdom i u-land; milliarder mennesker er.

Twinrix Adult er en vaksine som brukes til voksne og ungdommer, år og eldre, for å forhindre to sykdommer: Hepatitt A og hepatitt B. Hepatitt B smitter også ved seksuell kontakt og ved blod og blodoverføring, akupunktur, piercing og tatovering. Hepatitt B‑vaksine gis til smitteutsatte personer. Hepatitt B smitter via blod og seksuell kontakt, har gitt utbrudd og ses.


Hepatitt B er en infeksjon med et virus som angriper leveren. Infeksjonen kan være så mild at forløpet er uten symptomer. Vaksinepris er Folkehelseinstituttets pris rundet opp til nærmeste kr.


Ved reise til land hvor det er fare for smittsomme sykdommer er vaksinering viktig. Hepatitt B: Hepatitt B-vaksine anbefales helsepersonell, samt barn og . Kombinasjonsvaksine mot hepatitt A og B (Twinrix voksen, Twinrix paediatric). Hepatitt A vaksinen og immunglobulin skal alltid oppbevares i kjøleskap mellom . Hepatitt B viruset kan føre til akutt leverbetennelse som kan føre til kronisk bærertilstand.


Om ønskelig kan en ta en kombinert hepatitt A+B vaksine. De som er i risikosonen for å bli smittet av hepatitt B, bør vurdere vaksinasjon for å forebygge sykdom. A; Symptomer på hepatitt A; Gode råd som kan forebygge hepatitt A på utenlandsreiser; Hepatitt A vaksinasjon . Hepatitt A og B – Twinrix – voksen, 46-, 12-, 580-.


Hepatitt B er en leverbetennelse som skyldes hepatitt B-virus. Viruset finnes i blod og i blodholdige kroppsvæsker. Smitte skjer gjennom slimhinner eller skadet .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg