torsdag 28. desember 2017

Røde øyne blitz

Nå har jeg lært at alle bildene vil bli slik om man bruker blits om man har en svulst på netthinnen – normalen er røde øyne. Hva er grunnen til at folk ofte får røde øyne når jeg fotograferer med blits, og hvordan virker antirødøyefunksjonen som finnes på noen kameraer? Det er vanlig å få røde øynene av blitzen. Det som gjorde meg urolig var at det høyre øyet var hvitt og livløst, mens det venstre var rødt.


Tar du bilde med blitz på dagtid er det som regel ikke røde øyner. I dag har mange kameraer en anti-røde øyne-funksjon, men innimellom glipper det fremdeles.

Blitsen fører til at pupillene til personer i bildet . Nyere kameraer fjerner jo røde øyne automatisk. På bildet ble det venstre øyet rødt av blitzen, mens det høyre øyet virket gulhvitt og livløst. Av og til ser vi rød refleks på fotografier, der det er brukt blitz, men det betyr ikke at manglende røde øyne på bilder betyr at det foreligger en øyesykdom. Røde øyne på bilder kommer fordi blitzen lyser opp igjennom. Jeg fikk alltid rød øyne selv, når noen nå tar bilder av meg ser jeg ti cm opp i . Hans høyre øye er hvitt på bildet og det andre er rødt.


I hans motsatte øyne har han en brun flekk på det blå, noe han har hatt hele tiden. Altså hvis jeg bruker såkalt anti-rødøye funksjon når jeg tar bilder så kommer det et ekstra blitz før selve hovedblitzet.

Og da er spørsmålet mitt hvorfor blir det . Kontakt øyelege hvis pupillen blir hvit i stedet for rød når blitsen treffer det. Hun mener det er viktig å sjekke om barnet ser på begge øynene. Ta bilder med blits for å se om øyet blir hvitt. Ved kreft kan pupillen se hvit ut på bildet, i motsetning til rød.


Hvis begge øynene rammes, er det som oftest den arvelige formen. Jeg vet at slikt lys på et øye kan skje fra tid til annen av reflekser fra annen lyskilde i tillegg til blitz. Men bestandig når de andre får røde øyne, . Røde øyne blir til når lyset fra blitsen reflekteres av netthinnen bak i øyet (fra en vinkel som kameraet kan se). Tar du bilde uten blits blir det følgelig ikke røde . Svar på denne tråden, Canis diskusjonsforum - Åpent forum. When you correct a dog, you are actually . Det var en leser som hadde oppdaget en videoblogg der Michelle og jeg hadde røde øyne fra blitzen.


På videoen sa hun at hun la merke til at . Røde øyne kan man få når man tar bilder av mennesker eller dyr med blitz.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg