fredag 22. desember 2017

Sopp i hodebunn

Sopporganismer kalt dermatofytter forårsaker ringorm i hodebunnen gjennom en betennelse av det ytterste hudlaget i . Malassezia er en vanlig sopp som de fleste har i hodebunnen, overvekst av soppen kan gi flass eller seboreisk eksem. Seboreisk eksem gir større og fetere flak .

Kløe i hodebunnen kan skyldes begynnende hudkreft. Ringorm er en smittsom soppinfeksjon i huden. I hodebunnen fører den ofte med seg flekkvis hårtap, sårhet og kløe.


Hodebunnssopp skyldes en infeksjon av hodebunnen med hudsopper (dermatofytter).

Hudsopper deles inn i tre grupper etter deres foretrukne vert: jord . Seborreisk eksem og flass: Seborreisk eksem skyldes overvekst av en sopp som heter Malassazia. Dette kan føre til flass, rødhet og skjelling i hodebunnen. Det finnes flere andre hudlidelser (inklusiv soppinfeksjon) som kan gi håravfall, men ved disse forventer man forandringer i hodebunnen. Fungoral sjampo er et sopphemmende middel med effekt mot flere typer sopp.


Hos disse reagerer huden i hodebunnen mot soppen. Det dannes flere celler i huden og de avstøtes raskere, noe som forklarer flassdannelsen. Det finnes mange andre hudsykdommer som kan misoppfattes som sopp, blant annet psoriasis ved utslett på negler, hender, føtter og i hodebunnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg