torsdag 21. desember 2017

D vitamin mangel overvekt

Jorunn Hauge Sønju stabiliserte D-vitaminnivået og gikk ned kilo. Stopper vitaminet opp i fettvevet blir det ikke tilgjengelig for resten av kroppen, og dermed utvikles det vitamin D-mangel – dette kan føre til problemer med . Lave nivåer av vitamin-d kan føre til overvekt.

Ny forskning viser at det er en sammenheng mellom nivået . Våre funn viser at overvektige menn har hele førti prosent større sannsynlighet for å ha mangel på vitamin D i blodet enn overvektige kvinner, sier Line Kristin . Minst hver tredje nordmann har for lavt nivå av D-vitamin i blodet. Mangel på D-vitamin hører til engelsk syke, eller rakitt som det også kalles.

D og kalsium og nyt godt av en høyere forbrenning. Sammen med kalsium utgjør d-vitamin et super-par. SOL MOT KILOENE: Overvektige bør være ekstra bevisste på å få i seg. Mye tyder på at D-vitaminmangel også kan være en hovedgrunn til at . Undersøkelser viser at overvektige kan ha for lave vitamin D-nivåer i blodet på vintersti skriver kostholdsekspert Line Kristin Johnson i VGs . Spiser du mye fet fisk, tar tran eller D-vitaminer?


Jeg har selv erfart vektøkning som kan ha sammenheng med D-vitaminmangel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg