onsdag 27. desember 2017

Mat for høyt blodtrykk

Hvis du har høyt blodtrykk, har du mye å hente på å leve sunt. Denne maten bør du begrense inntaket av hvis du har høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk rammer stadig flere, og medisiner mot høyt blodtrykk selges som.

Du bør derfor både minske inntaket av natrium og spise mer kaliumrik mat. Har du høyt blodtrykk anbefales du generelt å følge rådene for hjertevennlig. Særlig er det viktig å redusere inntaket av salt gjennom maten.


Det er flere faktorer som påvirker at man kan utvikle høyt blodtrykk.

Bruk minst mulig sukker og sukkerholdig mat og drikke som kjeks, kaker, . Usunn livsstil, stress, fedme og lite søvn er noen vanlige årsaker til at man kan utvikle for høyt blodtrykk, og . SPIS HJERTEVENNLIG: Ved å velge sunn mat kan du enkelt både. Har du fått høyt blodtrykk, er det god hjelp i blodtrykksvennlig mat. Det er likevel en tilstand som bør behandles, ettersom høyt blodtrykk kan føre til skader på hjertet, nyrene eller blodåresystemet.


Høyt blodtrykk kan ha sammenheng med : Overvekt, særlig rundt livet. I tillegg er det andre faktorer som ikke . Unngå mat og drikke med mye sukker til hverdags. Et høyt inntak av salt kan gi økt blodtrykk, som øker risikoen for både hjerte- og .

Hvert år behandles flere hundre tusen nordmenn for høyt blodtrykk. Og én ting er alle eksperter enige oUnngå bearbeidet mat så ofte som mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg