fredag 1. desember 2017

Feber utslett barnesykdom

Den fjerde barnesykdom rammer så godt som alle barn, og er ufarlig. Det er en mild og ufarlig virussykdom (herpesvirus) som gir feber og utslett i . Den fjerde barnesykdommen kalles tredjedagsutslett og rammer så og si alle barn.

Sykdommen er mild og ufarlig, og skyldes virus. De fleste barnesykdommene medfører både feber og utslett. Det er verken feberen eller utslettet som avgjør hvor dårlig barnet er, men barnets allmenntilstand.


Lett nedsatt allmenntilstand med feber og redusert matlyst.

Tredagersfeber smitter sannsynligvis via dråper, og det antas at barnet er smittsomt så lenge utslettet varer. Barnesykdommen tredagersfeber har mange navn. Sykdommen kalles i dag for tredje-dagsutslett, roseola, exanthema subitum eller . Mange av barnesykdommene gir kløende utslett, som kan lindres.


Symptomer: Først feber, hoste og rennende nese i noen dager, så blir feberen borte noen . Den er nok en av de mindre kjente av barnesykdommene med utslett. Først kommer en plutselig høy feber til opp mot grader. Fjerde barnesykdom er en vanlig virusinfeksjon i barnealder med feber og utslett.


Se video av utslett,og lær tiltakene du selv kan gjøre for barnet.

Tredagersfeber kalles også fjerde barnesykdom, Erythema subitum eller Roseola infantum. Barnet er vanligvis helt friskt når utslettet er borte, dvs. Den fjerde barnesykdom er en vanlig og ufarlig barnesykdom som gir feber og utslett. Den fjerde barnesykdom har mange navn, blant annet tredagers feber, . De barna som likevel merker denne barnesykdommen kan klage over lett feber og dårlig form i noen dager før et utslett dukker opp. Feberen er jo over og er bare utslett nå men hun bare skriker!


La seg etter mase skriking for en time sidne og våknet nå og bare skriker og . Sykdommen kalles den femte barnesykdom fordi den er den femte av en. Den gir et typisk utslett uten samtidig feber eller påvirkning av . Tredagersfeber er en ufarlig barnesykdom med utslett som forårsakes av to herpesvirus (humant herpesvirus-(HHV 6) og humant herpesvirus-(HHV 7), også . Den fjerde barnesykdom er en ufarlig virussykdom som gir feber og utslett. Den fjerde barnesykdom er en veldig vanlig tilstan og så godt som alle barn vil få . Etter feberen og utslettet var han også veldig sutrete og grinete i noen. Det er nemlig typisk for den fjerde barnesykdommen, om det er den så . Dra til en lege dersom barnet i tillegg til utslettet har høy feber, pustebesvær, oppast eller har. Både fjerde- og femte barnesykdom smitter via dråpesmitte.


Sykdommen ble tidligere ofte kalt den fjerde barnesykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg