onsdag 13. desember 2017

Depresjoner

Vanligvis kreves en varighet på minst to uker. En skiller mellom alvorlige, moderate og milde depresjoner. Depresjonsfølelse eller depressive forstyrrelser er en .

Bufrettil prosent av oss vil en eller flere ganger i livet oppleve en depresjon. Depresjon er med andre ord en vanlig psykisk helseplage. Depresjon er en sykdom og ikke bare en følelse av å være trist.


Alle kan bli deprimert, det være seg barn, unge, voksne eller eldre.

Man kan ikke bare ta seg sammen og komme seg ut av det. Depresjon gir både kroppslige og psykiske symptomer, og er noe annet enn den sorgen og nedstemtheten vi alle rammes av i løpet av livet. Depresjon (også kalt depressiv lidelse, tilbakevendende depressiv lidelse, klinisk depresjon, alvorlig depresjon, unipolar depresjon, eller unipolar lidelse) er en . Test deg selv: Hvor går skillet mellom dårlige dager og depresjon? Det finnes flere ulike former for depresjoner, blant annet bipolar lidelse, dystym lidelse, sykloid psykose og stemningslidelse.


DEPRIMERT: Hele prosent av alle kvinner vil oppleve å få en form for depresjon som trenger behandling en eller annen gang i løpet av livet . Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Depresjoner er meget hyppige i befolkningen, mellom seks og prosent har depresjon til enhver tid. Betydelig flere rammes en eller annen gang i løpet av livet . En depresjon er ikke det samme som å føle seg litt nedfor. Depresjon er en sykdom som påvirker hverdagen din over uker eller måneder.


Man vet lite om årsakene til depresjoner. Tvillingstudier har påvist en genetisk disposisjon, men det er ikke kartlagt hvilke gener som disponerer. Fem prosent av den norske befolkningen har depresjon til enhver tid. Enten mil moderat eller alvorlig depresjon.


Depresjon er en av de vanligste psykiske lidelsene. Kjernesymptomene ved depressive lidelser er senket stemningsleie, nedtrykthet, tap av . Det er heller ikke det samme som å være deppa. Ved depresjon forstås en sykelig senkning av humøret (stemningsleiet). Hva er depresjon og hvordan behandles den?


På denne siden finner du informasjon om depressive lidelser. De aller fleste mennesker med milde og moderate depresjoner behandles hos fastlegen med antidepressive medikamenter sammen med støttesamtaler .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg