fredag 22. desember 2017

Stikking i lungene

Jeg kjenner smerter i lungene (På ryggen) mest på høyre side når jeg puster inn og ut, dette har nå vart i nesten en uke. Nesten som om lungene holder seg igjen når jeg puster inn og da kommer stikkingen på venstre side. Greier nesten ikke å holde pusten heller, .

I noen tilfeller kan det være vanskelig for deg å skille mellom smerter som skriver seg fra brystveggen og smerter som kommer . Lungene er plassert bak brystbenet, på hver side av hjertet. Smerter i, på eller bak lungene kan ha ulike årsaker. Når en person puster inn virus eller bakterier som angriper lungene, vil de feste seg i lungeblærene og vokse raskt i antall.

Heisann Jeg har i den siste uken vært plaget av stikking i lungene når jeg trekker pusten dypt eller gjesper. Få informasjon om undersøkelse, diagnose, hvordan kreft i lungene behandles og vanlige seneffekter. På sidene nedenfor kan du lese råd om tilstander og sykdommer i lungene og luftveiene. Du vil finne informasjon om vanlige symptomer og . Jeg ble kortpustet og fikk smerter når jeg trakk pusten dypt. Det stikker skikkelig når jeg trekker inn punsten.


Om noe hadde vært galt med lungene hadde du nok hatt. Det betyr at lungen er punktert, slik at luft strømmer fra lungen og ut i rommet mellom lunge og brystvegg, samtidig som lungen faller sammen i større eller . Betennelse i lungene kan skyldes både bakterier og virus.

De kan komme fra muskel- og skjelettsystemet i bryst eller rygg, fra lungene eller fra blodårene til hjertet. Det er vanlig å henvise til en røntgenundersøkelse av lungene for å se om du har lungebetennelse. Bakterier eller virus kan forårsake en betennelse i lungene . Man kan altså ikke ha vondt i selve lungen.


Verken elektrokardiogram (EKG) eller røntgenbilde av lungene er egnet til å påvise lungeembolisme, men kan brukes til å påvise de andre . Blodpropp i lungen vil kunne gi forskjellige symptomer avhengig av størrelse og hvor den sitter. Sitter den perifert ut mot pleura vil det som oftest gi mye . Lungeembolisme Store medisinske leksikon Verken elektrokardiogram (EKG) eller rntgenbilde av lungene er egnet til pvise lungeembolisme, . Oftest akutte smerter i øvre høyre del av abdomen, gjerne etter måltid. Lungene og de tilstøtende lymfekjertler er de organer hvor man oftest finner sarkoidose. Dette kan tyde på at pasientene reagerer på partikler som . Overraskende nok så er det en sterk sammenheng mellom lungesymptomer som tungpust, hoste og økt slimproduksjon og sykdomstilstander i . Vis animasjonLungekreft (cancer pulmonis) er en ondartet svulst, som oppstår i lungene. Svulsten fremkommer når noen celler i lungene . Noen opplever imidlertid en viss lindring ved at den delen av lungen som er rammet opereres bort.


Sykdommer som ikke har noe med lungene å gjøre, kan gi brystsmerter som kan forveksles med ”lungesmerter” i muskel- og skjelettapparatet i bryst og rygg. Lungekreft innebærer ondartede svulster i lungene. Den vanligste formen ( ca.) er bronkogen carcinom, det vil si en kreftform som oppstår i overflatecellene . Symptomer: Mild feber, vedvarende irritasjonshoste, hosting om natten, pipelyder fra lungene og mer slimproduksjon, sårhet i brystet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg