fredag 29. juli 2016

Diabetes test hos lege

Hvis du skal til legen i forbindelse med en mulig diabetes type er det greit. Man skal ikke trekke konklusjonen etter kun èn test, med mindre . Anti-GAD er særlig aktuelt å undersøke hos personer med antatt diabetes. For disse bør legen anbefale HbA1c-testing etter klinisk skjønn og . Hun mener at å undersøke seg hos legen jevnlig, kan være smart.


Diabetes (sukkersyke) er en sykdom hvor blodets innhold av sukker (glukose) er økt. Blodsukker målt timer etter en sukkerbelastningstest.

Diabeteskontrollen kan foretas enten hos den allmennpraktiserende lege, på sykehusets . Ved type-1-diabetes hos unge skjer dette relativt raskt. Ta testen Din diabetesrisiko og snakk med din lege dersom du tror du kan ha diabetes eller er . Ca 0har diabetes type mens resten har diabetes type 2. En blodprøve hos legen, tatt med et lite stikk i fingeren. Kom deg til legen, bli testet, og så vet du hva du har å forholde deg til.


En diabetesrisiko-test skal fortelle hvor du er i risikobildet for å utvikle diabetes. Veien videre blir å ta kontakt med legen. Diabetes er en kronisk tilstand der kroppen ikke klarer å holde blodsukkeret nede på. Type kommer vanligvis gradvis og oftest hos folk som er over år gamle. Ved tvilstilfeller kan legene forordne en test kalt 2-timers glukosebelastning.


Under svangerskap ble det testet for diabetes (urintest) uten å finne noe. Du bør få kontrollert ditt fastende blodsukker hos lege, og evt ta en . For å få diagnosen diabetes skal det måles fastende blodsukker over minst tre ganger, og en test hos legen er ikke bra nok. Testen påvise graviditet resultat selv om du ikke er gravi dersom:. Du må vite om det er noe du kan gjøre for å forebygge diabetes hos barnet ditt.


Før du tar barnet til en lege for å bli diagnostisert du har sikkert lagt merke til noen av. The FPG test, gjort etter en åtte timers rask, er den foretrukne test for å . Sikker - den samme testen som benyttes hos legen. Ved påvist smitte blir du kontaktet av medisinsk personell og får en resept på behandling.


Hos lege kan du blant annet få tatt blodprøver, målt blodtrykk og testet EKG.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg