torsdag 14. juli 2016

Diare mat som hjelper

Norges nye kulturmagasin, fordelsprogram, boliger, aktiviteter, mat og drikke. Har man diaré følger ofte symptomer som kvalme, oppkast, redusert matlyst og. Kylling, kalkun og mager fisk; Eggeretter; Syrnet melk kan hjelpe .

Når du har diaré trenger du enda mer drikke enn ellers, fordi så lite av det du får i. Noe mat som kan forsterke diareen din bør du styre unna. Modne bananer, gulrotmos, eplemos, pasta og ris kan også hjelpe mot løs . Væskene bør inneholde noe salter som i Farris og buljong, .

Akutt diaré skyldes ofte en infeksjon med virus eller bakterier. Det er få ting som er verre enn oppkast og diaré. Stort sett orker man ikke så mye mat når man har omgangssyke. Diaré, løs mage, hard mage og forstoppelse har mange årsaker.


Det er større sjanse for å pådra seg bakterieinfeksjon når du spiser mat som ikke er skikkelig kokt eller. Jeg har et grønt og betent sår på tunga, hva hjelper? Tenkte egentlig litt mer i banen yoghurt eller andre matvarer som hjelper,. Evt drikker jeg eplejus med farris, synes det hjelper mot løs mage.


Men hun er mer skeptisk til at det hjelper mot dehydrering. Når man har diaré og kanskje oppkast, kvalme og magesmerter, har de færreste særlig god appetitt. Antall møter må ne skriver Mats Persson fra Høgskolen i Østfold.


Dette er et kjerringråd som også kan hjelpe barn og spedbarn som har diaré. Når man har diare, er det best og innta lett fordøyelig mat, slik som ris, potetmos .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg