onsdag 13. juli 2016

Utslett rundt nesen barn

Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og. Utslett i ansiktet hos barn dreier seg ofte om infeksjonssykdommer. Gir et kviseliknende utslett på haken, rundt munnen, rundt nesen og øynene.

Pityriasis alba: Gir hvite flekker i huden hos barn, spesielt for de med mørk . BufretDet er flere årsaker som kan gi akutt eller kronisk utslett i ansiktet hos barn. Perioral dermatitt: Gir et kviseliknende utslett på hake, ved nese eller rundt øyne. De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger.

Utslettet kommer en ukes tid senere, med kraftig rødme i kinnene og blekhet rundt munnen. Jeg har hatt problemer med et rødt utslett rundt nesen siden forrige jul (2005). Jeg har sett dette flere ganger, både hos barn og voksne. Fem til dager etter smitte får barnet utslett i kinnene.


Sykdommen begynner med rennende nese og øyne, hoste, feber (opp mot 40º C) . Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen. Noen opplever dette med jevne mellomrom, mens andre . Seboreisk eksem (sebore) oppstår vanligvis i hudfolder, rundt munn og nese. Noen legemidler kan brukes jevnlig for å forhindre at utslettet blusser opp igjen.

Har det lille barnet rare prikker, utslett eller tørr hud? Milier er bitte små, hvite talgprikker som vanligvis dukker opp på babyens nese eller kinn. Når barnet er rundt to år, går det som regel over til å bli kløende eksem i bøyefurene, . Man får et rødt, kløende utslett som flytter seg rundt på kroppen. Dette er veldig sjenerende for meg, dessuten svir det rundt nesa hvis.


Du tenker på strekkmerker - sorry - du får tenke på at det er ditt eget barn som gjør . Skarlagensfeber: Vanligvis får barnet først en tydelig hissig rødfarge i ansiktet. Utslettet går så videre til nakken, overkroppen, lysken og rundt . Typisk for utslettet er at barnet har alle stadier av utslettet på kroppen. Utslettet består av små røde nupper og rød hu mest uttalt rundt . Dette er en lidelse som ofte viser seg hos voksne.


Det sees små kviser og rødme (eksem) rundt . Nå har jeg fått øyebetennelse igjen på det ene øyet, og utslettet rundt øyet er svært.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg