fredag 8. juli 2016

Hepatitt a vaksine før reise

Om man ikke skal ha vaksine mot hepatitt B eller japansk B encefalitt er det passelig å komme circa to uker før avreise. Hepatitt A-vaksine anbefales for reisende til de fleste ikke-vestlige . Altfor mange er for trege med å skaffe seg vaksiner før de skal på reise.

Hepatitt A-vaksine er også nødvendig for å reise til Tanzania, men den har de tatt . Ved reise til land hvor det er fare for smittsomme sykdommer er vaksinering viktig. Det kan være lurt å sammenligne priser for vaksinasjonen før man bestemmer seg for hvilken. Vaksine mot hepatitt A anbefales ved reise til alle land utenom Vest- og Sentral.

Det bør vurderes å vaksinere barn før langtidsopphol fordi de kan smittes av . Sjekk om du har de riktige vaksinene før du reiser. A-vaksine, poliomyelittvaksine og difteri- og tetanusvaksine.

Dessuten kommer det an på hvilke vaksiner du har fått tidligere i livet. Hvis du trenger difteri, stivkrampe, polio, hepatitt A og eventuelt gulfeber,. Før du reiser bør du gå gjennom Lommelegens medisinske råd før reisen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg