onsdag 13. juli 2016

Små blemmer på fingrene

Dyshidrotisk eksem gir blemmer på fingrene, og er veldig vanlig. Her får man små blemmer og litt kløe i området. Her får man periodevise utbrudd av små kløende blemmer, som regel på utsiden av fingrene.

De er kløende, og noen kan også få større . Blemmene er vanligvis lokalisert i håndflatene eller på fingrene. Pompholyx er en tilbakevendende eller kronisk hudsykdom på håndflater og fingre (),. Utslettet består av små eller større væskefylte blemmer og eventuell . Oftest starter det som et periodevis problem lokalisert mellom fingrene, på.


Enkelte kan også få små, væskefylte blemmer som klør på siden av fingrene og . Eksemet begynner ofte i sin typiske form, med små fine blemmer på siden av fingrene. Deretter skjer en spredning til håndflatene, med utbrudd av rødhet, . Hei For ca år siden fikk jeg svært mange små væskefylte og kløende blemmer på armene, hendene, leggene og oversiden av føttene. Jeg har slike underjordiske blemmer på fingrene og i hendene.


De kan klø noe helt grusomt, men kan også komme og . Jeg får sånne bittesmå blemmer på hendene, på størrelse med. Små, små blemmer som det går hull på og klør som bare fy!

Rundt munnen får den rammede rødt utslett og ømme, væskefylte blemmer. Blemmene har lett for å sprekke og gir da små sår i huden. Trykk forsiktig på store blemmer ved hjelp av nål.


Prøv å lage to små hull rundt kantene av blemme cap (toppen av blister). Du kan legge merke til en irriterende kløe i duk av fingre, tær eller under smykker. Dyshidrotic eksem er lett å diagnostisere når små væskefylte blemmer, kalt . På siden av fingrene og i håndflaten kan det samtidig oppstå små, kløende blemmer (fig. 6). Er det en allergisk reaksjon, viser håndeksemet seg der hvor man er . Man får gjerne et småkulete utslett (nupper og blemmer) i huden, oftest først på hender, mellom fingre, på håndled albuer, midje og ytre genetalia.


Vanlige vorter finnes som oftest på hender og fingre og er som navnet tilsier. Disse er små blodkar som forsyner vorten med blo og det er ofte et tegn på at . Voksne får oftest håndeksem; huden blir rø klør, det kan komme små kløende nupper og væskende blemmer, senere også skorpedannelse, hudfortykninger .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg