torsdag 21. juli 2016

Influensa b

Hvert år er det som oftest en eller to undertyper av influensa A og en undertype av influensa B i omløp, og influensavaksinen inneholder derfor . Influensa gir feber og smerter i hele kroppen, og i tillegg. To typer av influensavirus, type A og B, er årsak til disse epidemiene.

For dager siden - Informasjon til allmennheten og helsepersonell om influensa og sesonginfluensa. Influensa B opptrer epidemisk, men ikke i pandemier, oftest i vinterhalvåret. Symptomer er høy feber, hodepine, muskelsmerter, halsvondt og hoste.


Det finnes tre ulike typer influensavirus, A, B og C, som er plassert i hver sitt genus. I hvert genus er det kun én art, som også heter influensa A, B og C. Influensa skyldes et virus og kan derfor ikke behandles med antibiotika. Influensa type A og B kan behandles med medikamentet Tamiflu eller medikamentet . Influensa er en infeksjon forårsaket av influensavirus type A eller type B. Sykdommen opptrer i epidemier om vinteren. Influensa A-virus kan gi sykdom hos mennesker og dyr (fugl, hest og svin), mens influensa B- og C-virus bare finnes hos mennesker.


Influensa C gir oftest mer sporadiske infeksjoner, mens influensa A- og B-virus vanligvis forårsaker epidemier i vintermånedene. Gå til Influensa B - Influensa B er oftest funnet hos mennesker, og er den enkleste influensa-typen du kan få, dette i den forstand at den ikke har en sterk .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg