torsdag 7. juli 2016

Rødt utslett som klør

De fleste kløende utslett er ufarlige; Mange utslett kan være kløende blant annet fordi en rød og varm hud fører til økt væsketap i huden og lokal uttørring. Under er listet de vanligste årsakene til utslett og kløe i huden. Lichen planus: Kløende hudlidelse der man får kløende røde og lilla prikker i huden.

En av fem av oss vil få eksem i løpet av livet. Røde hunder: Et lyserødt, småflekket utslett starter som regel i ansiktet. Helvetesild: Utslettet starter med kløe, prikking, sviing eller smerter i et . Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber.

VANNKOPPER: Utslettet merkes først som røde prikker, utvikler seg til . Kraftig kløe er vanligvis det første symptomet. Studerer man bildet nærmere ser en den klassiske røde randsone . Disse utslett som klør er rødt og hovent og crusty sår forårsake. I noen tilfeller er disse sår blø og danner puss og noen . Utslett skyldes at huden reagerer på en påvirkning, enten det skyldes en infeksjon, en sykdom, allergisk reaksjon eller noe annet. Hvordan unngår du inngrodde hår eller røde nupper etter barbering?


Vanlige symptomer er utslett, kløe og brennende smerter. Med elveblest(urticaria) får man røde opphevete områder som klør og som flytter seg rundt, da er det bare kløe der det er utslett.

Mange nordmenn plages med kløe i huden, utslett på kroppen og utslett i ansiktet. Elveblest er et rosa eller rødt utslett som ligner på utslettet som oppstår etter kontakt med en. Utslettet klør kraftig og forsvinner som regel i løpet av et døgn.


Mest sannsynlig skyldes utslettet noe du nettopp har spist eller vært i kontakt med. Tidligere trodde man at utslettet kom fordi man var pustet på av alvene. Når man lider av eksem, opplever man at den røde huden flasser og ofte. Dette fører til at huden hovner opp, det klør og det kan oppleves som svært ubehagelig. I vårt land er tørr hud som sprekker, flasser og klør en av de vanligste.


Har fått et utslett på underarmene som klør som bare pokker. Googlet nettet rundt på utslett, men finner ingenting som passer. Stressutslett i ansiktet eller på halsen er svært vanlig. Huden får da enten små prikker, blir rød og irritert eller så opplever man bare kløe.


De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger. Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg