tirsdag 26. juli 2016

Jernmangel kosthold

Startsiden KostholdErnæring og helse Mat som forhindrer jernmangel. Jernmangel oppstår ikke plutselig, men skjer over tid. Sjekk kildene om jern og andre næringsstoffer i plantebasert kosthold her, bl.

Det er feil å satse på kjøtt hvis du har jernmangel. Behandling med jerntabletter er den riktige løsningen. Svært mange av oss (opp mot prosent av kvinner) får i oss for lite jern i hverdagen, ja, faktisk er jernmangel den vanligste kostmangelen i . Ved jernmangel kan kroppens evne til å ta opp jern øke.

Mange kvinner bør spise jernrik mat for å unngå jernmangel. Jernmangel er den vanligste mangelsykdommen i Norge i dag. Det bør bare tas ved påvist jernmangel eller rett etter en har gitt blod. De viktigste kildene til jern i kostholdet er: grovt brød og grove kornblandinger; rødt kjøtt . Den vanligste årsaken til anemi er jernmangel.


Personer med ensidig kosthold eller feilernæring. Hva kan du gjøre selv for å unngå jernmangel? Lavkarbodiett med lite brød kan gi jernmangel og gjøre deg slapp, svimmel og blek. Er du redd for å få jernmangel anbefaler Skålhegg er variert kosthold med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg