onsdag 20. juli 2016

Hva gjør vitamin a for kroppen

På verdensbasis er vitamin A-mangel et problem, 500. A-vitamin er fettoppløselig og oppbevares derfor forholdsvis lenge i kroppen. Spesielt i forbindelse med graviditet kan overdosering være risikabelt og kan gi .

BufretLignendeKarotener er en gruppe på over 6forskjellige stoffer i planter, hvorav noen kan omdannes til vitamin A i kroppen. Vitamin A kalles ofte øyets vitamin og er et fettløselig vitamin. Vitamin A fungerer i kroppen som en viktig antioksidant og er spesielt viktig for kroppens forsvar . Vitaminer er næringsstoffer som kroppen trenger for en lang rekke prosesser.

Her kan du lese om hvorfor det er så viktig å få i seg nok vitaminer, og hva de . C-vitamin kalles også for askorbinsyre og er et av de mest kjente vitaminene, og er viktig for kroppen vår. C-vitamin er en antioksidant som bidrar til å beskytte . B-vitaminer bidrar til å øke og hjelpe stoffskiftet, samt styrke nerveceller og muskler i kroppen. De anvendes i celleproduksjonen, og er godt . Disse er kun forløpere til vitamin A, og må omdannes videre i kroppen. Et vitamin er en organisk forbindelse som trengs i små mengder for at menneskets stoffskifte skal fungere normalt og som ikke kan produseres av kroppens .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg