onsdag 29. mars 2017

Måle kolesterol

Dersom kolesterolnivået er forhøyet, bør legen tilby måling av LDL-kolesterol, HDL-kolesterol og triglyserider. Dersom du skal måle triglyseridnivået, må du være . I utvalgte Boots apotek tilbyr vi tjenesten kolesterolmåling.

Vi måler kolesterolet og gir deg hjertesunne råd. Dette er en drop-in tjeneste og koster kr. Ofte vil den første mistanken om at noen har for høyt kolesterol komme ved en tilfeldig måling av totalkolesterol ved en rutinesjekk.


Nasjonalforeningen for folkehelsen ber alle voksne måle kolesterolet sitt på apotek.

Legeforeningen er rystet over kampanjen og sier at den vil . Håndholdt instrument til måling av kolesterol, triglyserider og laktat i fullblod. BØR SJEKKES: Man kan godt ha høyt kolesterol uten å være klar over. Det gjøres ved måling hos lege, men jeg vet også at enkelte apotek . Høyt total kolesterol og høye verdier av LDL-kolesterol gir økt risiko for å utvikle.


Fastlegen kan måle din lipidprofil ved å ta totalkolesterol, LDL-kolesterol og HDL-kolesterol samt triglyserider. Det er en stor mengde forskning som viser at høye nivåer av kolesterol, særlig type kolesterol som kalles LDL (low-density lipoprotein), kan øke en persons . Dersom du mener det er grunnlag for å få sjekket ditt kolesterol, styr unna kommersiell måling av totalkolesterol uten profesjonell veiledning. Hyperkolesterolemi er en annen betegnelse på forhøyet kolesterol i blodet.

Kolesterol kan måles både som totalkolesterol, HDL-kolesterol og LDL-kolesterol. Skal ikke noe kolesterol også ligge i VLDL og IDL? Legen sa jo at hun kunne måle LDL direkte, uten triglyserider. Med en helt ny og handy kolesterol monitor, 'multiCare', er det nu muligt selv at måle sit totale kolesteroltal hjemme, når det passer ind i . De bruker sjelden enheten når de snakker med pasienter, og du vil for eksempel høre dem si at . Medisinsk UtstyrDiagnostikkBlodanalyseKolesterol måling . Totalt av deltagerne oppgav å ikke ha målt kolesterolnivået sitt tidligere.


Det ble identifisert noen individer med forhøyet risiko for HKS. Den mest nøyaktige test for å fastslå kolesterolet krever fasting for til timer før. I en fastende blodprøve, er din total kolesterol, HDL og triglyserider måles . Mange nordmenn har høyt kolesterol uten å vite det selv.


Sammen med høyt blodsukker og høyt blodtrykk er dette en viktig risikofaktor for hjerte . Når kolesterolinnholdet måles i en blodprøve, er det mengden av alle kolesterolformene som bestemmes. Kolesterolnivået i blodet stiger med alderen slik at mer . Informasjonen og rådene (side 2) som man får utdelt etter at man har fått målt kolesterolet hos Boots er mildest talt forenklet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg