onsdag 22. mars 2017

Vitamin k mangel

Man har spekulert i om den høye forekomsten av osteoporose i Norge kan relateres til lavt inntak av vitamin K. Mangel på vitamin K kan føre til blødninger, men . VITAMIN K: Det finnes to ulike naturlige former for vitamin K.

Mangel på vitamin K kan skje ved tilstander der man har et dårlig . Mangel på vitamin K fører til økt blødningstendens. Vitaminet finnes i naturen i to former: Fyllikinon (kalt K1-vitamin) finnes i grønne planter. Vitamin K finnes naturlig som K(fyllokinon) som syntetiseres i planter, og K(menakinon).

K-vitaminmangel kan særlig ha negativ effekt på barn i vekstfasen. Mangel på vitamin K er kun sett i forbindelse med malabsorpsjon, en tilstand hvor kroppen ikke klarer å ta opp stoffer fra tarmen og ved antibiotikabehandling og . Kilder til vitamin K i kosten; Anbefalt daglig inntak av vitamin K; Hva skjer ved mangel på vitamin K? K-vitaminmangel skyldes ofte at tarmbakterier er drept som følge av antibiotikabruk. Mangel er også sett hos personer som har fått langvarig parenteral (intravenøs) ernæring uten vitamin K. Vi vet at Ker et vitamin som styrker beindannelsen, og det.


Gordeladze mener at det alltid har vært mangel på Ki befolkningen i Norge. For dager siden - Det er små lagre og kort halveringstid for vitamin K, som fungerer som en. Derfor er mange utsatt for bivirkninger av vitamin K-mangel pga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg