torsdag 30. mars 2017

Shea smør

Ukjent her i nordeuropa, men barnelærdom andre steder i verden: Kanskje verdens mest naturlige middel for hudpleie heter sheasmør. Sheasmør er et naturlig alternativ for eksem, atopisk eksem og all tørr hud. Afrikanske kvinner har lange tradisjoner for bruk av sheasmør, kanskje helt fra .

Sheasmør er kanskje verdens mest naturlige og fullkomne pleiemiddel. Det utvinnes av nøttene til shea-treet som vokser på slettene sør for . Sheasmør er et vegetabilsk fettstoff som er utvunnet av nøttene til shea-treet. INCI: Bytospermum Parkii ButterUraffinert. Sheasmør har tradisjonelt vore brukt til mat, medisin, kosmetikk og i hudmiddel til . En utrolig supermat for huden, sheasmør er rik, kremete og full av vitamin A, E F. Den er fantastisk på tørr hud og brukes i Afrika som et middel mot eksem, . Meget godt egnet i hudpleie til tørr hu psoriasis og solskader. Benyttes både ren og blandet med vegetabilske oljer.


I dag har jeg pisket sheasmør med litt olivenolje og e-vitamin til en kremet konsistens. Jeg valgte å ikke tilsette eteriske oljer denne gangen. Rådene jeg gir må ikke erstatte behandlingen som din lege gir deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg