torsdag 28. mai 2015

Akutt smerte

En akutt smerte bør føre til at en vurderer å gjøre noe. Ofte er det en opplagt og naturlig forklaring til smerten. Smerte er en ubehagelig og følelsesmessig opplevelse som forbindes.

Idiopatisk smerte; Psykogen smerte; Akutt smerte; Kronisk. Vi kan dele smerte inn i fire typer: Nociceptiv, nevropatisk, idiopatisk og psykogen. Akutte smerter er et hensiktsmessig faresignal, som har til formål å beskytte deg mot ytterligere skade. Akutt smerte er et hensiktsmessig faresignal, som har til .

I tillegg til at akutt smerte har en viktig signalfunksjon, har den også en beskyttende funksjon ved å redusere aktivitet slik at en skade ikke forverres. Leder - Akutte smerter lindres godt og trygt av paracetamol og kodein. Dårlig lindring av akutt smerte har negative konsekvenser for pasienten og helsetjenesten. Dårlig lindring innebærer lidelse, øker komplikasjonsraten og øker . Akutte smerter som oppstår i forbindelse med skader, operasjoner og lignende, kan behandles med forskjellige medikamenttyper og metoder.


Noen vanlige symptomer på akutte ryggsmerter er: Ryggen låser seg plutselig og blir veldig smertefull. Tiltagende stivhet i ryggen før smertene kom. De akutte smertene utløses av trivielle bevegelser som en vridning, gjerne i kombinasjon med løft. Samspillet mellom ryggvirvlene, leddbån muskulatur og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg