torsdag 21. mai 2015

Tegn på diabetes hos barn

Diabetes er en sykdom i bukspyttkjertelen (pankreas) som fører til manglende utskillelse av hormonet insulin, og derved forstyrrelser i omsetningen av sukker i . Til tross for mange tidlige symptomer, blir type 1-diabetes hos barn og unge altfor ofte oppdaget først når livstruende komplikasjoner har . Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over.

Dersom barnet drikker mye og må ofte tisse, kan det være tegn på diabetes. Barnet er kanskje slapt og blir fort slitent. Hos små barn ser en gjerne at barna ikke . Diabetes eller sukkersyke hos barn går aldri over lengre tid uoppdaget.

Er det noen her inne som har barn med Diabetes? Hvilke symptomer hadde barnet som fikk dere til å reagere? Barn rammes nesten alltid av type diabetes, som skyldes ødeleggelse av bukspyttkjertelens. Diabetes hos barn behandles alltid med insulin.


Benjamin (4) er en av stadig flere norske barn som får diabetes. Lund fra Askim kom beskjeden om diabetes type hos datteren som et sjokk. Foreldrene tenker mye på sykdommen og ser etter tegn på at noe er galt hele . I ettertid ser jeg også andre tegn - hun hadde blant annet begynt å stå opp for å tisse om natta.


Det er en vanlig misforståelse at bare de eldre kan lider av diabetes.

Snarere ble funnet et stort antall barn og unge voksne til å lide av diabetes. Type 1-diabetes, som vanligvis kalles juvenil diabetes fordi det vanligvis først vises hos barn, oppstår når bukspyttkjertelen mister sin evne til å lage insulin. Ifølge American Diabetes Association, ca av hver 400-5barn utvikler diabetes. Oftest barn blir diagnostisert med type diabetes. Norsk Barnelegeforening har laget egne retningslinjer for diabetes i alderen 0-år.


Nedenstående kapittel er en sammenfatning av disse. Se også kapittel om Diabetes mellitus i Veileder i generell pediatri. Hos barn under to år kan symptomene være vanskeligere å oppdage slik at barna kan bli . Diabetes – symptomer og behandling; Diabetes på reise; Diabetes og graviditet; Diabetes hos barn og unge; Sjeldne diabetestyper. Diabetes er en tilstand der kroppen ikke klarer å produsere eller bruke insulin som det skal. Før hun fikk diagnosen var de tydeligste tegnene at hun var konstant tørst.


Diabetes hos barn, vanligvis type forårsakes av nedsatt eller helt . Kan det være diabetes, noen sa at de drikker ofte? Jeg har to som er eldre og de var aldri sånn. ALLTID I NÆRHETEN: For diabetesbarn er det viktig å alltid ha en voksen. Siden 20har veksten i antall tilfeller av diabetes type hos barn .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg