mandag 18. mai 2015

D vitamin mangel kreft

Vitamin D er nødvendig for å ha god helse, men betydningen vitaminet har for kreft er fortsatt uklar. Et stort oppslag i Dagbladet i går sier at “D-vitaminmangel gir kreftalarm”. Vitamin D mangel er utrolig vanlig i Norge, men mange tror likevel at de ikke er i faresonen.

Optimale nivåer av vitamin D kan hindre kreft, hjertesykdom og mer. En ny studie viser sterk sammenheng mellom mangel på D-vitamin og dødelighet. Lave nivåer av D-vitamin gir større sannsynlighet for å . Minst prosent av all kreft hos overvektige skyldes mangel på vitamin D. Minst hver tredje nordmann har for lavt nivå av D-vitamin i blodet.


D-vitamin på depresjon, fedme, diabetes, MS, kreft osv. Mangel på D-vitamin hører til engelsk syke, eller rakitt som det også kalles. Man må se med både D-vitamin-øyet- og hudkreftøyet, skriver Johan Moan og Asta. Over 4publikasjoner om D-vitamin og kreft kom i 2012. Det man vet så langt er at D-vitaminmangel er knyttet til en rekke sykdommer,.


Det er grunnen til at de kan virke positivt mot utvikling av autoimmune sykdommer, som multippel sclerose (MS), diabetes type og kreft. Sammenhengen mellom D-vitamin og kreft er ikke noe nytt og har vært. D-vitamin kan være en mangelvare for folk i Norden fordi solskinnet .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg