tirsdag 12. mai 2015

Føling

Det er individuelle variasjoner i hvor følingsterskelen ligger og en entydig definisjon på hypoglykemi er . Lavt blodsukker (hypoglykemi) betyr at du har blodsukkerverdi på på 3. Symptomer på grunn av lavt blodsukkeret kalles føling.

Vi har intervjuet diabetesveileder Hildegunn Fossheim om ulike årsaker til føling. Et av de vanskeligste spørsmålene jeg får om diabetes er hvordan det føles å få føling. I bøkene står det at føling gir symptomer som svette, hjertebank mm. Føling vil si at blodsukkeret er blitt altfor lavt. I hovedsak er det diabetikere som får alvorlig lavt blodsukker.


Diabetes og lavt blodsukker - føling (hypoglykemi). Dersom man ser symptomer som ligner på føling hos ikke diabetikere, så kan det være . Det florer mange påstander om føling – noen sanne, andre ikke. Her gir vi deg de fem av de mest populære, men usanne, mytene om føling. Tidlige symptomer betegnes også føling.


Du merker uro, skjelving, svimmelhet, svette, rask puls, hjertebank, . Hvordan kan man vite om en person med diabetes har føling og hva skal man gjøre? Diabetikere kan oppleve lavt blodsukker (hypoglykemi) eller føling.

Fagstoff: Hvis det blir feil i forholdet mellom glukose i blodet og insulinproduksjon, kan en av disse to tilstandene oppstå. De fleste som har insulinbehandlet diabetes (uansett type) rammes av føling, det vil si at blodsukkeret blir for lavt. Hvis du har diabetes og får for lavt blodsukker kan du oppleve føling, og noen opplever dette flere ganger i løpet av en uke.


Kan mennesker som ikke har diabetes få føling? Jeg har ikke diabetes men i natt fikk jeg ikke sove fordi jeg var så sulten og når jeg sto opp og . Såkalt føling - det at blodsukkeret begynner å bli lavt - kan inntreffe selv om diabetikeren er godt regulert med relativt normale blodsukkerverdier gjennom . Symptomene eller plagene som personer med diabetes får når blodsukkeret blir lavt, kalles føling: svette, skjelvinger, uro, sult, frykt, irritabilitet og hjertebank. På sykehus kan glukagon injiseres intramuskulært eller glukose gis som intravenøs infusjon.


På folkemunne kalles hypoglykemi ofte føling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg