torsdag 7. mai 2015

Hvor finner vi kalsium

Kalsium er et mineral som må tilføres gjennom mat og drikke. Behovet varierer gjennom livet, men det største kalsiumbehovet finner vi hos . Kalsium (Ca) (kalk) er ett av de mineralene vi daglig trenger å få tilført gjennom maten.

Grønnsaker som brokkoli og blomkål; Sardiner (fisk hvor man spiser beinet). Kalsium finnes som reseptpliktige legemidler som kan forskrives av lege: . Kalsium finnes i mange matavrer fra planteriket, som bl. Les også: Vil du vite hvor mye kalsium det er per en porsjon matvare?

Det prosentvise opptaket (absorpsjonen) av kalsium er avhengig av hvor mye. Det finnes folkeslag som har et daglig inntak på 3mg kalsium men likevel har . Den største delen av vårt daglige kalsiumbehov får vi gjennom inntak av meieriprodukter som melk og ost, men det finnes også . VIKTIG MINERAL: Kalsium er svært viktig for kroppen din. I disse dager finnes det også noen juicetyper som har tilsatt kalsium. SALIG MIKS: Melkeprodukter inneholder mye kalsium, men sørg for å få i deg.


Heldigvis finnes kalsium i andre matvarer også, for eksempel i . Kalsium, metallisk grunnstoff, kjemisk symbol Ca, atomnummer 20. Kalsium er et av de grunnstoffene det finnes mest av i jordskorpen.

Når vi tenker på kalsium, tenker vi ofte på melk, yoghurt og ost med mer. Vi tenker ofte ikke over at det finnes mange andre kilder til dette viktige næringsstoffet. Som kosttilskudd finnes kalsium både alene og i kombinasjon med vitamin D og vitamin K. Vitamin D øker opptaket av kalsium fra tarmen, og vitamin K hjelper .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg