mandag 11. mai 2015

Koleravaksine

Oral koleravaksine ble tilgjengelig i Norge i 199 og avløste da inaktivert helcellevaksine til injeksjon, som hadde begrenset effekt og betydelig . Koleravaksinen er svært aktuell til helsepersonell og reisende som skal oppholde seg lenge i områder med lav hygiene og kolera i befolkningen. Hva Dukoral er og hva det brukes mot Dukoral er en oral vaksine mot kolera som stimulerer det immunologiske forsvaret i tarmene.

Preparater som inneholder denne substansen: Dukoral Valneva mikst. Koleravaksine har tidligere vært så dårlig at man ofte har frarådet reisende å ta den. I oktober 19ble det i midlertid registrert en ny koleravaksine som skal . Vi reiser mer og mer på ferie og i jobbsammenheng til utlandet.

Jo tidligere man er ute med reiseforberedelser, jo bedre. Dermed er det liten grunn til å ta en egen kolera vaksine for friske reisende, men ved nedsatt produksjon av magesyre – f. Kolera (turistdiaré): Koleravaksine anbefales primært til helsepersonell og reisende som skal oppholde seg i områder med kolera og med lav hygiene, . Er vel sånn med koleravaksinen som med resten av vaksinene. At det tydelig er morommere å selge virkningsløse vaksiner og når man først .

Koleravaksinen blir anbefalt til helsepersonell som skal arbeide med kolerapasienter, hjelpepersonell ved krig og naturkatastrofer, opphold over lengre tid under . Koleravaksine - boostrix, deet, difteri, difterivaksine, doble myggnett, drikkevaksine, dukoral, dukoralvaksine, engerix, enkle myggnett - Finn firmaer, adresser, . Hvert år smittes mellom tre og fem millioner mennesker av kolera og rundt 100. Men det er vel ikke snakk om noe kolera vaksine. Ved Dr Ananya Mandal, MD Bangladesh vil gjennomføre verdens største kliniske utprøving av en rimelig kolera vaksine som kan redde . Cubanske forskere har utviklet en ny vaksine mot kolera. Vaksinen skal prøves ut i Afrika før den sendes ut på markedet, opplyste tjenestemenn lørdag. Kanskje unødvendig å fotelle at det ikke smaker godt?


Leger Uten Grenser driver massevaksinasjonskampanjen, som skal beskytte sørsudanske flyktninger og lokalbefolkningen i . En koleravaksine forskere prøver ut i Afrika kan vise seg også å hjelpe for dem som lider av hiv eller aids. Men samtidig som turister lenge har blitt gitt en drikkbar koleravaksine før reiser til risikoområder, har man ikke testet ut bruk av vaksine til .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg