mandag 18. mai 2015

Virusinfeksjon i luftveiene

Sykdommer i lunger og luftveier kan komme av partikler i luften eller infeksjoner. Lungebetennelse er en infeksjon med bakterier eller virus i lungene. Den viktigste medisinen ved virusinfeksjon i luftveiene er å ta det med ro og holde ungen inne til feber og hoste har gitt seg.

Ved virusinfeksjoner i luftveiene kan symptomene vare i flere uker. Nå vet jeg ikke hvor lenge medisinkurene du har stått på har vart, men det . Infeksjoner i de nedre luftveiene er dessverre vanlige plager, særlig vinterstid i Norge. Influensa skyldes et virus som angriper luftveiene og gir uttalte symptomer som høy feber, slapphet, hodepine, muskel- og leddsmerter og hoste.

Akutt bronkitt betyr plutselig oppstått betennelse i de små luftveiene - bronkiene. Et virus som normalt gir forkjølelse, og som sprer seg lenger ned i luftveiene . URI, som er forårsaket av bakterier og virus. Bortsett fra de ovennevnte organer, er luftveiene og luftrør også påvirket av det. En forkjølelse er en virusinfeksjon som skaper betennelsesreaksjoner i slimhinnene i nesen og øvre luftveier.


Den gjør oss snørrete og tette i nesa, vi kan få sår . Akutt hoste og akutt heshet skyldes oftest virus- eller bakterieinfeksjoner i luftveiene og på stemmebåndene, som regel sammen med feber og rennende nese. Svelgslimhinnen er en del av de øvre luftveier som særlig er utsatt for betennelser forårsaket av virus .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg