tirsdag 19. mai 2015

Vondt i halsen barn

Slik vet du om barnet har halsbetennelse. Da har barnet trolig fått halsbetennelse. De vanligste symptomene på slike halsinfeksjoner er halssmerter, vondt når.

Mononukleose er en vanlig infeksjonssykdom hos ungdom hvor årsaken er et virus som kalles Epstein-Barr virus. I videoen ser vi barn med feber, sår hals, . Ofte vil barn med halsbetennelse ha en kombinasjon av disse tilstandene. Sår hals, ofte så vondt at barnet ikke vil svelge og slutter å spise.

Sugetabletter kan lindre sår hals men bør ikke gis til små barn som kan sette dem fast i halsen. Urtete eller kalde produkter som saftis eller . Barn har ikke ferdig utviklet immunforsvar og blir lettere forkjølet enn voksne. En forkjølelse gir normalt tett og snørrete nese, hoste og vond hals. Her har han så vondt stakkars, og jeg ser jo betennelsen selv når jeg kikker i halsen. Her er det en del tips og kjerringråd mot vondt i halsen.


Da jeg som barn hadde halsvondt måtte jeg la være å spise. Halsbetennelse forekommer hyppig, og barn og unge er mest utsatt. Vanlige halspastiller kurerer ikke sår hals, men kan virke lindrende og ta bort .

En bakteriell halsbetennelse med streptokokker er mye kraftigere betennelse, mer vondt i halsen, ofte mer . På apoteket hadde de ingenting for å lindre sår hals og hoste hos. Solvipect hostesaft kan brukes til små barn, og er slimløsende så det er . Barnet får høy feber, ofte over grader, og vondt i halsen, men som regel uten at det er . Barn under fem år sier ofte ikke at de har vondt i halsen, fordi de ikke alltid vet hvor smertene kommer fra. De kan like gjerne si at de har vondt i magen. Småbarnsalderen er en tid da barn gjennomgår mange infeksjoner.


De fleste akutte infeksjoner hos barn er luftveisinfeksjoner. Når barna blir syke, rammer det som regel øre, nese eller hals – eller alt på en gang. Barnet kan ha så vondt i halsen at det ikke vil svelge og slutter å spise. Små barn puster mest gjennom nesen, og derfor er det slitsomt for dem å bli forkjølet. Noen ganger fører forkjølelse og feber med seg vondt i ørene.


Det er noen tiltak som kan minske plagene mens halsen blir bedre. Småbarn har ofte vanskelig for å fortelle akkurat hvor de har vondt. Barn kan også føle seg dårlige og kaste opp.


Dersom barnet har vondt i halsen og i tillegg har feber mer enn et par dager, kan det være spørsmål om en bakteriell infeksjon forårsaket av . Barnet har vondt for å puste eller pusten er veldig rask. Generelle retningslinjer Hensikten med å holde et barn hjemme fra. Dersom barnet har vondt i halsen og i tillegg feber mer enn et par dager, kan det være .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg