tirsdag 5. mai 2015

Utslett på leggene barn

Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen. Med små barn tenker vi her først og fremst på førskolebarn; Utslett med feber. Hvordan er det å leve med en funksjonsnedsettelse ingen legger merke til?

Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn. Vre hudleger tilbyr kort ventetid til hudlege forbehandling av utslett p leggene.


Utslett er en av de vanligste årsakene til at foreldre tar med barnet sitt til legen.

Som regel er det ikke alvorlig, men det kan være et faresignal. Utslettet kan være del av en barnesykdom, et ledd i en barnesykdom eller det kan være et eksem. Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber eller ikke, forklarer barnelege Camilla Moger ved Sykehuset Innlandet på . Dette er en oversikt over noen vanlige utslett og hudforandringer som kan opp- stå hos små barn . Personer som lider av røde utslett på bena kan også klage over kløe og vise et.


Utslett opptrer i mange varianter og kan være symptom på en rekke. Atopisk eksem er den vanligste hudsykdommen hos barn mellom to og fem år. Dette gjør også huden tørr og mer utsatt for utslett og kløe.


I denne bakteriell infeksjon fra flåttbitt, er et utslett på ankler og håndledd innledes.

Et rødt utslett på leggene følger gjentakende anfall av feber, magesmerter, tarm . Gir vonde lilla knuter på legger, knær og underarmer. Utslett hos barn bør føre til umiddelbart legebesøk derso- utslettet ikke . Vesla har fått et stygt utslett på armene, beina og rumpa. Har noen av deres barn hatt noe tilsvarende og i så fall, hvor lang tid tar det før det . Mener det startet for ca 4-måneder siden, da kun sporadisk om morgenene og da på forsiden av leggene. Litt før samme jul hadde jeg et kløende utslett på leggene som jeg da fikk.


Jeg har sett dette flere ganger, både hos barn og voksne. Den femte barnesykdom er en virussykdom som hovedsakelig rammer barn mellom fem ogår. Fem til dager etter smitte får barnet utslett i . Barn får oftere utslett over hele kroppen. De lager imidlertid tunneler i huden der de legger egg, og noen ganger kan tunnelene ses som fine sølvaktige linjer i . Sønnen min på år har fått noen utslett på utsiden av begge leggene.


De ligner på kviser, men det kan vel ikke være det?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg