torsdag 14. mai 2015

Melk til baby

Barn kan drikke melk fra de er måneder gamle, og inntil dl om dagen. De bør få skummet, ekstra lett eller lettmelk. Mindre mengder melk i babygrøter og middagsretter kan imidlertid benyttes fra barnet begynner å spise fast føde.

Det er også viktig å starte opp med fast føde av . Ut i fra ernærings- og helsefaglige vurderinger er morsmelkerstatning, og ikke kumelk eller annen type melk, det beste alternativet til morsmelk . Side av - Nå får min baby vanlig kumelk! Anonymforumnd gammel og drikker kun melk til sengekos før han sovner. Kor mange ml melk drikker ein uker baby? Hvordan regne ut hvor mye melk de skal ha igjen? Myndighetenes råd skaper full forvirring i Danmark: Ikke gi babyen.


FREM OG TILBAKE: Danske myndigheter har tidligere rådet foreldre til å gi barn over et halvt år melk. Kroppen er nemlig parat til å lage så mye melk babyen trenger. Du kan kanskje synes at det blir veldig ofte, spesielt på kveldsti men morsmelk er lettfordøyelig . Fullbårne, friske nyfødte må også være mer nøye med dette enn eldre babyer.


Det kommer også an på om babyen har utpumpet melk som hovedernæring, eller . Melk i store mengder kan fortrenge andre mer jernrike matvarer, men årsaken til jernmangel blant barn er ikke at det er lite jern i kumelk.

Der hvor jeg har vært sier de at man kan gi vanlig ku melk til babyer over .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg