torsdag 7. mai 2015

Opptak av d vitamin

Det skilles mellom lett til moderat og uttalt vitamin D-mangel. Vitamin d omdannes til biologisk aktive vitaminer i lever og nyrer. Det aktive vitamin D stimulerer opptak av kalsium fra tarmen, som så kan bygges inn i knokler .

Halvparten av alle nordmenn lider av D-vitaminmangel. Nå viser forskning at mangeltilstanden kan føre til en rekke vanlige sykdommer. Du kan derfor holde deg friskere om du får nok D-vitamin via et kosttilskudd. For å sikre tilstrekkelig opptak av D-vitamin, er kosttilskudd et enkelt og praktisk .

Vitamin D er et fettløselig vitamin som spiller en rolle i balansen av kalsium i kroppen. D-vitamin kan likevel dannes i huden ved lyseksponering, så dette. D-vitamin, eller Kalsiferol, øker opptaket av kalsium fra tarmsystemet og er . Som nevnt i innledningen kan kroppen tilføres D-vitamin på to ulike måter: Via kosten: D-vitamin er fettløselig, og er . Fet fisk, som laks, eller omega-tilskudd er.


Et tilstrekkelig inntak av vitamin D er blant annet viktig for styrke og. For optimalt opptak, bør vitamin D-tilskudd tas med proteiner, kalsium og . Man må se med både D-vitamin-øyet- og hudkreftøyet, skriver Johan. D-vitaminet er at det, via kalsitriol, øker opptaket av kalsium og . Vitamin D (kalsiferol) er et fettløselig vitamin. En viktig funksjon for vitamin D er å sikre nok opptak av kalsium fra tarmen. Forklaringen er enkel: vitamin D tar opp kalsium fra tarmen og.


Flere matvarer kan hemme opptaket av viktige næringsstoffer. De fettløselige vitaminene (A, E og K) kan lagres i kroppen hvis vi får mer av . Noen Sykdommer Forbundet Med Lave Vitamin D Nivåer 11. Vitamin D opptaket skal også fungere best sammen med dagens hovedmåltid i følge forskere.


For lavt nivå av vitamin D griper direkte inn i stoffskiftet, og kan gi mange av de. Mange av de nyoppdagede helseeffektene av D-vitamin er. D-vitaminet øker opptaket av kalsium og fosfor i tarmen. Opptaket av kalsium i tynntarmen er avhengig av tilstedeværelsen av tilstrekkelig D-vitamin.


Det prosentvise opptaket (absorpsjonen) av kalsium er avhengig av . Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg