onsdag 17. juni 2015

Allergi hund test

Blir du tett i nesen, får kløe i øynene eller nyser mye av hunder? I så fall kan du være allergisk mot hund. Særleg lurer vi på kva dei to ulike testane for hundeallergi fortel.

Allergi mot hund er en av de vanligste pelsdyrallergiene. Om man mistenker astma vil man i tillegg utføre en test av lungefunksjonen. En allergitest er et hjelpemiddel for legene for å finne ut om du har allergi og hva du er allergisk mot.


Hunder lever tettest på mennesker og gir derfor den vanligste.

Hvis det allerede foreligger allergi mot dyrearten, vil en slik test falle positivt ut. Du kan ta en blodprøve eller en prikktest hvor det legges en dråpe fortynnet. Ofte er både spesifikk allergitest og prikktest likevel positive i flere år etter at man.


Dermatophagoides pteronyssinus, epitel (eller flass) fra katt, hun . I undersøkelsen ble 12barn testet for allergi når de var ett og fire år gamle. Resultatene viste at verken hund eller katt i hjemmet økte risikoen . Hos hunder som kun har ørebetennelser er matvareallergi ikke uvanlig. Det finnes blodprøve-tester som måler mengden antistoffer mot ulike matvarer men . Familien Olsen består av fire medlemmer: mor, far og to barn.

Noen ganger kan immunforsvaret reagere på bestemte fremmedstoffer, uten at vi vet nøyaktig hvorfor. Pelsdyrallergi er et eksempel på dette, og medfører at . Hunder med allergi klør seg ofte i ansiktet, ørene, armhulene og i lysken. Det er år siden vi tok testen, og lurer nå på om vi bør ta en ny test, for å. Er det noen andre som har erfaring med barn og allergi mot hund? Den vanligste kjæledyrsallergien er reaksjon mot hund og katt. Hvis det er tilfellet kan du hos lege eller spesialist få tatt en allergitest for å fastslå diagnosen.


Allergi hos hund og katt ser ut til å være et økende problem. Allergitest kan enten være blodprøve eller intradermal test (”prikktest i huden”). Vi er den norske distributøren av Spectrum labs unike allergitest, Spot testen.


Etter mange års erfaring med bruk av testen på hun katt og hest kan den . Hunder og katter er de vanligste kjæledyrene, men også andre dyr som for. I så fall kan du vara allergisk mot hund. Genom att svara på frågorna i vårt test kan du ta reda på om du bör tala med . Der kan også tages såkaldt RAST test, hvor allergiantistoffer kan måles i. Hyposensibilisering med kæledyrs allergener (hund og kat) har således en markant . Hos lege ble det astmatest og allergitest. Jeg visste jo at jeg hadde allergi, det har jeg hatt så lenge jeg kan huske, men akkurat HVA jeg er .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg