tirsdag 9. juni 2015

Sår som ikke gror barn

Man kan ikke beskytte barnet mot alle farer, og de fleste sår og skrammer trenger ingen annen. Hvis et sår ikke gror på 4-uker, kalles det et kronisk sår. Den vanligste årsaken til kroniske sår er nedsatt blodsirkulasjon.

Det er som regel en grunn til at sår ikke gror. Etter å ha gått med et sår som ikke ville gro i to år, fikk Nina. Noe å lære av - Behandlingsrefraktært sår hos barn kan ha mange. Ved sår som ikke gror er det viktig å vurdere underliggende årsaker, .

Hvis såret ikke gror eller det er infeksjon i såret, bør du også kontakte lege. Tre herlige keiserbarn, og er gravid med fjerde og siste (termin mai-15). Pasientinformasjon › InfeksjonBufretLignendeEt leggsår er et sår på nedre del av leggen som ikke vil gro av seg selv. Om du skal gå til lege med et sår eller ikke, beror på hvordan du har fått såret og hvor.


Når et sår gror, er det samme prosess som skjer hos barn og voksne. Tirsdag har smittevernlegen i Kristiansan Dagfinn Haarr, mottat to nye henvendelser om barn som har pådratt seg sår som ikke gror. Nå vet forskerne mye mer om sammensatte vansker hos barn som har vært utsatt for traumer. Sår som gror ekstra sakte kan for eksempel være et vanlig tegn på.


Mange bruker ofte bare plaster i sårets akuttfase, det vil si frem til såret ikke lenger blør.

Atopisk eksem er et rødt, nuppete og kløende utslett, og det er flest barn som får. Ofte kan bare en hudprøve avgjøre om sår som ikke gror, eller om en føflekk, . Han hadde et sår der også fra før, så etter det ble såret enda verre. SÅR SOM IKKE GROR: Har du et munnsår som ikke gror?


Jeg har vært hos legen og legen sa at jeg bare må smøre olje (oliven, sesam, samme hvilken type) på såret som ikke vil gro i nesa. Overfladiske skrubbsår gror vanligvis fint med riktig sårbehandling og kan behandles hjemme. Bilde av et barn som har slått seg og får trøst av far.


Det er viktig å rense såret for å forebygge infeksjoner og unngå skjemmende arr. Det vil ikke få såret til å gro raskere, men forebygger infeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg