fredag 19. juni 2015

Kalium i mat

De fleste matvarer inneholder kalium og det skal i utgangspunktet ikke være nødvendig å tenke på kaliuminntak, kroppen regulerer det selv gjennom å velge . Bare en håndfull inneholder mer kalium enn bananer. Ettersom stoffet ikke dannes i kroppen må det tilføres via mat og drikke, og spesielt . Gode kilder til kalium i hverdagen er frukt, grønnsaker, fisk og kjøtt. Kalium finnes i de fleste matvarer, og dette mineralet kan ikke dannes i . Kalium (K) (engelsk: potassium) er et mineral som er viktig for syrebase-balansen i. Kalium kan ikke dannes i kroppen og må tilføres via mat og drikke; Frukt og .

Folk flest spiser for mye natrium i forhold til kalium, noe som skyldes at vi ikke spiser nok frukt og grønt og for mye salt mat. Ifølge American Heart Association, hjelper kalium lavere blodtrykk. Kalium bidrar til å redusere effektene av . Inntaket av kalium henger sammen med inntaket av frukt og grønt.


Vegetabilsk mat er nemlig den viktigste kaliumkilden. Kalium finnes i poteter, frukt (banan), grønnsaker, samt melk og ost. Melk inneholder også kalium, men ikke i så store mendger som f. Kalium kan ikke dannes i kroppen, og vi er derfor avhengige av å få det tilført gjennom kosten for å dekke naturlige tap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg