tirsdag 30. juni 2015

Stoppe diare

Diaré er løs og hyppig avføring, og skyldes svært ofte virus eller bakterieinfeksjon i tarmen. Over halvparten av tilfellene med akutt diaré i Norge antas å . Kroppen driver ut store mengder væske, og vi føler oss ofte både .

Diare og løs mage kan ødelegge en hel ferie. Når du har diaré trenger du enda mer drikke enn ellers, fordi så lite av det du får i deg blir tatt opp. Diaré skyldes som regel at man har fått i seg bakterier, virus eller parasitter via fordervet mat, forurenset vann eller dårlig hygiene.


Diaré, løs mage, hard mage og forstoppelse har mange årsaker.

Svar på denne tråden, Canis diskusjonsforum - Åpent forum. Kriteriet for at en tilstand skal kunne kalles diaré er mer enn tre daglige. Begynte på imodium i går kveld og tar en etter hvert dobesøk men føler ikke det hjelper. Diaré kan oppstå plutselig, og er da ofte av kort varighet.


Diaré går som oftest over av seg selv etter noen dager. Diaré hos barn går som regel over i løpet av en uke, men kan føre til at barnet mister mye væske. Det viktigste du kan gjøre for å forebygge dehydrering er å tilby . Når man har diaré tapes mye væske gjennom avføringen.


Derfor er det viktig å erstatte den væsken du mister.

Ofte kan det være bedre med sportsdrikker eller . Diaré kan ramme alle, og fører til ubehag og forstyrrer hverdagen. Det finnes to typer diaré: akutt og kronisk. Symptomene er nærmest identiske for begge: . Sekretorisk diaré kommer som følge av at væske og elektrolytter lekker ut fra tarmcellene.


Denne diaréen vil ikke stoppe selv om man kutter . Medisiner for å stoppe diaré som Pepto-Bismol og Kaopectate bør ikke tas av barn, per Drugs. Magesjau er aldri morro, enten det er barna som har fått diaré, eller det er oss voksne! Du kan lett stoppe den løse magen ved litt god . Hunden kjenner at den må på do – og det fort!


Det er ikke alltid den rekker å få gitt beskjed til deg at den må ut før magen eksploderer. Diaré kan komme akutt, og kan påvirke allmenntilstanden raskt. Mange ganger kan dyreeier selv behandle diaré hos .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg