onsdag 3. juni 2015

Første tann

Fra første tann skal tennene pusses morgen og kveld med fluortannkrem. Det er bittelite tannkrem som skal til – på størrelse med barnets lillefingernegl! Tennene vokser frem uten sår, men det kan klø.

Fellingen er som regel over i 12-årsalder. Barn pleier å få sine første tenner når de er rundt seks måneder gamle, men det kan variere. Noen barn har tenner allerede når de blir født, mens andre får sine . De første tennene dukker som regel opp ved seks måneders alder.

Her er det riktignok variasjoner fra barn til barn. Noen få er født med en tann eller to, men det er langt fra normalen. Alle utviklingstrinnene hos babyen er spennende, den første tannen er . Det er stor forskjell på når barn får sin første tann.


Noen barn er tilsynelatende født med tenner, mens andre først får tenner i ettårs-alderen. Noen barn er tilsynelatende født med tenner, andre får først tenner i 1-års alderen. De første melketennene kommer i 5-måneders alder. Det er imidlertid store variasjoner, noen barn får ikke den første tannen før rundt .

Barn får som regel sin første tann rundt seks måneders alder. Gode tannpleierutiner bør innarbeides allerede når den første tannen dukker opp. Det første tegnet til tannfrembrudd kan være økt sikling. Sikling kan oppstå så mye som to måneder før tannen bryter gjennom. Elise er nå uker, og det kjennes ut som om hun får en tann.


Kajsa fikk sin første tann når hun var mnd. Vanligvis bryter de første tennene frem rundt seks måneders alder, men det er store forskjeller fra barn til barn. Min baby er i ferd med å få sin første tann. Tuppen på den har kommet opp, og begynner å syns og kjennes godt.


Gutten min fikk sin første tann rett før han var mnd. Tann nr og bare plutselig dukket opp, med nr og hadde hun feber i et par . Mål: Redusere karies blant 5-åringer i Oslo. Prosjektansvarlig: Oslo kommune TkØ: Rådgivende rolle. Norsk Tannverns brosjyre Pass og puss fra første tann er oversatt til språk.


Den norske versjonen kan bestilles i pakker à 1eks. Vi gir tips og råd om tannhelse for de minste. Siden driftes av Helseetaten, Oslo kommune. Bli den første som omtaler dette produktet.


Zendium Første Tann er en tannkrem for de minste barna. Zendium Første tann er en skånsom og effektiv tannkrem med lav slipeeffekt for de minste barna, – år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg