torsdag 4. juni 2015

Oppkast baby

Mye væske forlater kroppen gjennom oppkast og diaré, og samtidig er matlysten svekket og kvalmen gjør at man ikke har lyst til eller krefter til å spise eller drikke . Selv om du er kvalm og kaster opp trenger kroppen din næring. Hva kan du spise og drikke, og hva bør du holde deg langt unna?

Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn. Faren ved oppkast hos så små barn, er at de lett kan bli dehydrert (uttørret). Den vanligste årsaken til oppkast hos barn er mageinfeksjoner. I slike tilfeller er oppkastet ledsaget av diare og feber.


Mageinfeksjonen skyldes som regel virus, . Den viktigste behandlingen ved oppkast er derfor å sørge for at den syke får nok væske. Det kan være at barnet ikke kan holde noe væske nede til å begynne . Nesten alle spedbarn gulper en gang imellom. Det gjelder både barn som ammes og barn som får morsmelkerstatning. Men er det vanlig med oppkast så tidlig da?


Aldri opplevd sånn før, og prøvde å ringe helsestasjonen her- men fikk ikke svar. Oppkast og diaré hos barn oppstår som regel på grunn av en infeksjon i mage-tarmkanalen, og kalles ofte omgangssyke. Når en baby kaster opp, vil store mengder melk komme opp fra magen igjen.

Dette kan komme av overmating eller en infeksjon. Hvor ofte må en baby på 2-3-måneder kaste opop før dere reagerer på. Hvordan ser du egentlig forskjell på det du kaller oppkast og gulp? Jeg har en liten gutt på måneder som natt til i går kastet opp, og har diarè i dag Er det noen som kan anbefale noe jeg kan gi av . Dette er en vanlig årsak til diaré og oppkast.


Gulping kan betegnes som en lett flyt av mageinnholdet ut av munnen, gjerne ledsaget av en rap. For meg å se at min baby kaster opp over hele seg, ikke får i seg. Litt oppkast og diare er slitsomt, men på ingen måte noe å skrike opp om. Regurgitasjon av melk i løpet av et måltid er vanlig hos spedbarn. Gulping mellom måltidene er heller ikke uvanlig, men hvis dette . Jeg lurer på hvordan man ser forskjell på gulp og oppkast hos en baby på mnd?


I dag så har det luktet litt surt av det som . Akutt magesyke er plutselig løs og hyppig avføring enten alene eller sammen med kvalme, oppkast, mavesmerter og feber hos et ellers friskt . Jenta mi, som snart er år gammel, kaster opp litt for ofte, synes jeg. Hun har allerede kastet opp 4-ganger i år. Han var dekket i oppkast, og det virket som om han hadde vært dårlig en stun sier politiet til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg