tirsdag 23. juni 2015

Nakkeskade barn

Alvorlige nakkeskader er heldigvis meget sjeldne. Mange har vel hatt et fall på ski, under lek eller opplevd en trafikkskade, der nakken har fått seg . Nakkeskader i en pjokk kan oppstå ved fall eller stanger hodet mot en vegg eller møbel. Små barns nakker er skjøre og ikke tilstrekkelig støttende av hodet, . Små barns nakker er skjøre og ikke tilstrekkelig støttende av hodet, så når . Barn slår seg lett og kan ofte få kuler i hodet.


De er som regel ufarlige, selv om blåmerkene kan være store.

Ved alvorligere hodeskader er det viktig å roe ned . Tre personer fikk alvorlige nakkeskader i Trondheim på grunn av trampolinehopping. Nesten alle trampolineskader skjer når flere barn hopper . Vanligste dødsårsak ved trauma mot barn; Trafikkulykker. Uvanlig hos barn pga større beveglighet; Øvre nakkeskader hyppigere hos barn (nedre hos voksne), . Sønnen min på har strekt en muskel eller noe sånt i nakken i dag. Går helt på skakke med hodet og klarer ikke rette det opp. Det skriver Gro Nylander i sin bok om små barn: Lille venn – HVA NÅ?


Vi skal derfor være ytterst forsiktig når det er mistanke om nakkeskade.

Spebarn som har fått nakkeskade etter ein traumatisk fødsel får ikkje den. Risiko for kreftutvikling ved bruk av CT hode. En forskningsrapport slo fast at av barn fra tøffe fødsler hadde øvre nakkeskade. Tøff fødsel innebar keisersnitt, sugekopp, . Slik som det er i helsesektoren så er det lett å gi en ME diagnose eller Fibriomyalgi diagnose, men hvert år er det mange som får denne . Nakkeskader forekommer ekstremt sjeldent.


Det som derimot ofte forekommer er utviklingen av . En alvorlig nakkeskade vil si at ryggmargen er skadet eller står i fare for å bli det. Mange fall skjer uten vitner, og hvis barnet i tillegg ikke snakker ennå. Du beskriver derimot ingenting som tyder på at han har nakkeskade .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg