mandag 8. juni 2015

Rs virus hos voksne

RS-viruset er hovedårsaken til bronkopulmonal obstruksjon hos barn under toårs-alder. Hos større barn og voksne arter infeksjonen seg som . Hos større barn og voksne, vil en RS-virusinfeksjon ofte bare merkes som en forkjølelse.

RS-virus gir luftveisinfeksjoner hver vinter. Voksne og store barn blir raskt friske igjen etter en RS-virusinfeksjon. Hos små barn utvikler sykdommen seg ofte til akutt bronkitt med hoste, . Alle kan bli smittet av RS-virus, men hos voksne og eldre barn gir det seg som regel uttrykk i en alminnelig forkjølelse.

RS-virus er et forkjølelseslignende virus som først og fremst spres om vinteren. Det var altså stor grad av overlapping i det kliniske bildet mellom RS-virus- og influensavirusinfeksjoner hos unge voksne. RS-virus gjør seg mest gjeldende i vintermånedene og tidlig på våren. Når en voksen eller et eldre barn bare vil være forkjølet, blir det lille barnet oftest. RS-viruset (respiratorisk syncytialt virus) er en vanlig årsak til nedre luftveisinfeksjon hos spedbarn og små barn.


Voksne og eldre barn kan også bli smittet av . Respiratorisk syncytialvirus, eller RSV, er et vanlig virus som kan ramme personer i alle aldre. Det er mer vanlig blant barn og spedbarn enn blant voksne. Nesten alle barn har gjennomgått RS-virus infeksjon før to års alder, men de færreste har vært skikkelig syke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg