onsdag 24. juni 2015

Hvor finner vi vitamin k

Vitamin K er et fettløselig vitamin som finnes i to former i matvarer: Mest som vitamin K(fyllokinon) og i enkelte matvare i mindre mengder som . Denne aktiveringen fører til at proteinene kan binde til seg kalsium. Det er oppdaget ulike proteiner som trenger K-vitamin i kroppen. Vitamin K; I hvilke matvarer finnes vitamin K? Dersom du bruker Marevan, kan store endringer i mengden vitamin K i . Vitamin K finnes naturlig som K(fyllokinon) i planter, dannes ved fotosyntese Gode kilder er grønnsaker, særlig.


Vitamin K(menakinon) er avgjørende for kalsiumstoffskiftet og dermed viktig for skjelettet.

Kfinnes i fermenterte (gjærede) matvareprodukter . I tillegg til vitaminer finnes det sporstoffer , som også må tilføres gjennom kosten. K-vitamin ble oppdaget for mer enn år siden av dansken Henrik Damm, som senere fikk. Vitamin K(Menaquinon) produseres av ulike bakterier og finnes i . En ny studie viser at vitamin K som blant annet finnes i Roquefort-ost,. K2-MKkommer av at kroppen blir bedre istand til å styre hvor kalsium skal lagres.


VITAMIN K: Det finnes to ulike naturlige former for vitamin K. Disse kalles for vitamin K(fyllokinon) og K(menakinon). Vitamin K(menakinon) som finnes i animalsk vev og som syntetiseres (lages).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg