Vitamin K er nødvendig for at blodet skal koagulere (levre seg). Naturlige bakterier i tarmen danner vitamin K men ikke i tilstrekkelige mengder. Tykktarmbakterienes syntese av vitamin K synes å være den viktigste kilden sammen med inntak fra mørkegrønne grønnsaker som grønnkål, spinat, brokkoli, . Vitamin K er et fettløselig vitamin som finnes i to former i matvarer: Mest.
Gode kilder til vitamin Ker grønne bladgrønnsaker som brokkoli, . Andre gode vitamin K-kilder er meieriprodukter, kornprodukter, kjøtt og frukt. Du finner også vitaminet naturlig i avokado, vindruer og noen .
Nyfødte får en sprøyte med vitamin K rett etter fødselen for å minske risikoen for. Kilder til vitamin K i kosten; Anbefalt daglig inntak av vitamin K; Hva skjer ved . Gå til Gode kilder - Grønne planter som salat, brokkoli og spinat inneholder mye vitamin K. Andre kilder er meieriprodukter, kornprodukter, kjøtt, frukt og . K-vitamin ble oppdaget for mer enn år siden av dansken Henrik Damm, som. K2-vitamin er den japanske matretten natto, mens den største K2-kilden i . K- vitamin finnes som fyllikinon i grønnsaker, særlig mørkegrønne som brokkoli, kål, spinat, salat, persille, men også i andre grønnsaker.
Aktuelt problem - Det har lenge vært kjent at vitamin K er viktig i de. Fyllokinon fra kosten utgjør den viktigste kilden til vitamin K hos mennesker (tab tab 2), og menakinoner fra tarmbakterier er mindre viktige enn tidligere antatt .
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.